PRIJE I POSLIJE S INSTAGRAMA: pogledajte fantastične transformacije prostora

Ako ste ljubitelj interijera ili se spremate na adaptaciju svoga životnog prostora, onda morate vidjeti izbor nevjerojatnih transformacija prostorija koje smo pronašli na Instagramu

 

 

Instagram je sve popularnija platforma na kojoj pronalazimo inspiraciju i različite korisne informacije vezano uz arhitekturu, produkt dizajn kao i uređenje interijera. Stoga je mnogima ova društvena mreža pravi izvor novih znanja kao i poticaj i nadahnuća za promjene u njihovom životnom prostoru. Naročito kada je riječ o osobama koje pokazuju svoje domove tijekom obnove. “Prije i poslije” koncept u tome prednjači jer nam može predočiti kako bi neki prostor mogao izgledati kao i uvjeriti nas da i od svoga interijera možemo učiniti pravo čudo.

Pronašli smo nevjerojatne transformacije na Instagramu različitih prostorija u domu, vjerujemo da će vam biti od koristi!

 


KUHINJA U OBLIKU SLOVA L

PRIJE: Jednostavna i ne baš originalna kuhinja

Kuhinje se, zbog velikog iznosa kojeg moramo izdvojiti za njih, zadnje na listi adaptacija. One se poput kupaonica, rijetko obnavljaju. No, ne morate ju kompletno izmijeniti da biste postigli promjenu. Ova kuhinja ostala je “na svome mjestu”, a doživjela divnu transformaciju!

POSLIJE: Topla i puna života 

Fronte kuhinje dobile su novu boju, nijansu menta zelene koja je unijela profinjenost i svježinu u prostor. Radna ploča zamijenjena je novom, u svijetlijoj nijansi drveta. S ovim izmjenama kuhinja je sada puna života!

Foto: @decoryver / Instagram

 


KUHINJA SA ŠANKOM

PRIJE: Mala, mračna kuhinja koja izgleda robusno

Kuhinja u klasičnom stilu nije bila dotrajala, ali je izgledala pomalo robustno zbog fronti s ukladama koje su zagušile ionako mali prostor. Naročito neprikladno i napadno ostavljaju dojam element iznad nape kao i element iznad šanka. Tamna boja i problematične, glomazne fronte stvaraju dojam da je kuhinja još manja, a hladnjak zaklanja dotok prirodnog svjetla pa prostor izgleda mračan. Također, ni raspored nije zadovoljavajući.

POSLIJE:  Elegantna moderna kuhinja s blagovaonicom

Dizajnerica interijera Natalia Zubizarreta stvorila je kuhinju koju je teško povezati sa starim stanjem. Glomazni šank zamijenio se velikim stolom za blagovanje i kuhinjom u obliku slova L. Kuhalo i hladnjak su promijenili poziciju, baš kao i sudoper, pa prirodna svjetlost konačno ulazi u prostor. Svijetle nijanse, kao i odsustvo gornjih elemenata unijeli su više svjetla i povećali prostor.

Foto: @nataliazubizarretainteriorismo / Instagram

 


BLAGOVAONICA

PRIJE: Prostor zastao u vremenu

Ova blagovaonica imala je sve potrebno, ali nije imala životnosti ni svježine, pa je bio potreban makeover. Vlasnicima se nije sviđao stol sa stolicama pa su to poželjeli promijeniti.

POSLIJE: Jednostavnije, toplije, prirodnije

Nove stolice, stol, luster i tepih bili su ključ promjene koja je napokon oživjela prostor bezlične blagovaonice. Zadržana je vitrina od tamnog drveta, ali je oslobođena suvišnih detalja.

Foto: @somosnido / Instagram

 


DNEVNI BORAVAK

PRIJE: Zimski vrt bez stila 

Zimski vrt koji dugo nije bio u funkciji čekao je svoju novu ulogu – da postane prošireni dio dnevnog boravka. Imao je dva jaka aduta: mnoštvo vanjskih otvora i dobar ulaz prirodne svjetlosti te blago nakošen strop s gredama.

POSLIJE: Dva prostora u jednom

Prostor je dobio dvije uloge: blagovaonice, koja je izmještena iz dnevnog boravka te kutak za čitanje i dragocjene trenutke odmora i privatnosti. Ovako je maksimalno iskorištena velika količina prirodne svjetlosti kao i stropne grede koje su obnovljene.

Foto: @somosnido / Instagram

KUPAONICA U NOVOJ NIJANSI

PRIJE: Prostoru je istekao rok trajanja

Kupaonica je u lošem stanju – godine su učinile svoje pa je sve dotrajalo – od podnih do zidnih obloga i potamnjelih fugi, preko sanitarija pa sve do armatura. Starinske pločice ne izgledaju nimalo atraktivno, a vlasnicima je malo i dosadila plava boja.

POSLIJE: Spa oaza stvorena za opuštanje

Zbog ograničenog budžeta, kupaonica je doživjela djelomični makeover. Pločice su obojane u dvije zelene nijanse, koje su unijele smirenost u prostor,a novim slojem boje obnovljen je i drveni strop. Jedini posve novi element je školjka s vodokotlićem.

Foto: @somosnido / Instagram

 


VEŠERAJ

PRIJE: Taman i slabo organiziran prostor

Ovaj prostor u kući bio je vrlo mračan, beživotan i loše organiziran. Zbog samo jedne police, stvari su bile natrpane, a zidovi su bili zamrljani.

POSLIJE: Svijetla i organizirana soba

Zahvaljujući bijeloj boji, prostor izgleda svjetlije, prostranije i urednije. Stavljene su nove police koje nude više mjesta za pohranu te tako sve izgleda preglednije. Ispod njih zid je obložen keramičkim pločicama kao i pod kako bi površine bile otpornije.

 

Foto: @homesbeforeandafter / Instagram

 

Komentari