Novi život pod kosim krovom: nestvarno elegantan i ugodan obiteljski stan u Maksimiru

Studio Mirjana Mikulec interijeri potpisuje uređenje prostranog stana u zagrebačkom kvartu Maksimir koji je sada novi dom četveročlanoj obitelji. Estetici i atraktivnosti uvelike je doprinijela i kosina vanjskog pročelja koja se proteže dužinom cijelog stana te tako stvara dojam potkrovnog prostora

 

 

Najnoviji projekt studija Mirjana Mikulec interijeri prostrani je stan od 130 četvornih metara i nalazi se u zagrebačkom kvartu Maksimir. Novogradnja na atraktivnoj adresi skriva ništa manje atraktivan interijer koji je konceptom uređenja, usklađenim sa zahtjevom klijenata postao udoban i topao dom četveročlanoj obitelji – roditeljima i njihovo dvoje djece tinejdžera.

 

Budući da je vlasnicima u potpunosti odgovarao tlocrtni raspored stana, studio Mirjane Mikulec donio je prijedlog uređenja svake pojedine prostorije – od namještaja, preko zidnih obloga te dekoracija i krenuo s izvedbenim rješenjem. Interijer je rasporedom vrlo jasno podijeljen na dvije zone – privatnu te socijalnu. Uski i dugački hodnik vodi u četiri spavaonice i dvije kupaonice te na svome dnu u prostranu dnevnu zonu s izlaskom na terasu.

Specifičnost prostora koja je ujedno postala i njegova glavna atrakcija, je blago nakošeni vanjski zid koji se proteže dužinom cijele jedne strane stana i obuhvaća dvije spavaće sobe, kupaonicu te kuhinju i blagovanje. Kosina s lijepo dizajniranim vanjskim krovnim otvorima za koje se pobrinula tvrtka Velux dala je atraktivnost prostoru te dašak atmosfere i šarma kakav imaju stanovi u potkrovlju.

 

Dnevna zona otvoreni je prostor s kuhinjom kojoj je dodan šank, blagovanjem i boravkom koji vodi na prostranu terasu, koja je osmišljena kao produženi dnevni boravak, a uređenje ovoga prostora inspirirano je klasikom i elegancijom.

Kako je hodnik vrlo uzak i bez prirodnog svjetla, dizajnerica Mirjana Mikulec sa svojim timom ga je načinom uređenja i podjelom na zone (ulazni s ugradbenim ormarom sa staklenim frontama, srednji s klupom za odlaganje stvari i skidanjem cipela te posljednji s dizajnerskim vazama i tepihom) učinila dinamičnijim i zanimljivijim. Tako su se ujedno i mane ovoga prostora intervencijom arhitekta pretvorile u prednost.

 

 

Glavna spavaonica, roditeljska, uređena je vrlo elegantno i profinjeno, s daškom raskoši i štihom hotelskih soba, dok su ostale tri spavaće sobe – gostinjska i dvije dječje prilagođene uzrastu i potrebama njihovih stanara – sinu i kćeri u tinejdžerskoj dobi te roditeljima koji povremeno prespavaju kod njih.

 

 

Kupaonice su opremljeno vrlo jednostavno i elegantno, naročito ona koju koriste djeca, kako bi ljepota krovne kosine došla do izražaja. Usput je vješto iskorištena debljina vanjskog zida kako bi se stvorila praktična prozorska klupica za odlaganje dekoracija i sredstava za higijenu.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari