Od neuglednog prostora do ugodnog mjesta za druženje i radnu terapiju Rehabilitacijskog centra u Rijeci

Među dobitnicima nagradnog natječaja Iznenadi me u 19. sezoni InDizajna je i Centar za rehabilitaciju Rijeka. Ovoj ustanovi je tim Mirjane Mikulec, u suradnji s Meblo Tradeom uredio prostor za druženje i radnu terapiju

 

 

 

Centar za rehabilitaciju Rijeka prijavio je na naš nagradni natječaj Iznenadi me svoj prostor koji služi kao dnevni boravak i za radni terapiju. U njemu borave korisnici u slobodno vrijeme i gdje provode terapiju.

Foto: Marko Cindrić

Budući da je prostor velike površine te treba zadovoljiti različite potrebe, ovo je bio jedan od zahtjevnijih makeovera za tim Mirjane Mikulec. Pored toga, prostor nije bio nimalo reprezentativan. Iako služi svrsi, potrebno je bilo urediti zidove, zamijeniti namještaj i učiniti ga ugodnim za boravak i rad njegovih korisnika.

Foto: Marko Cindrić

 

Foto: Marko Cindrić

Makeover je krenuo od bojanja zidova u bijelo. Bojanje je potrajalo duže od planiranoga budući da se trebalo riješiti žute i zelene boje te su prilikom bojanja izbijale masne mrlje. Nakon toga su na zidovima iscrtani kubusi, što je dalo novu dimenzijz zidovima, ali i cijelom prostoru.

Foto: Marko Cindrić

Zidovi su dodatno obogaćeni likovnim radovima korisnika Centra koje su oni napravili upravo za ovu namjenu. Također, iskoršteni su i neki komadi namještaja koji su se već nalazili u Centru. Sada, uz novi namještaj iz Meblo Tradea, prostor zadovoljava sve potrebe korisnika i što je vrlo važno – ima atmosferu doma, što je također bio cilj preuređenja.

Foto: Marko Cindrić

 


“Od neuglednog, a prijeko potrebnog prostora napravili smo ugodno mjesto za boravak. Birali smo svijetle tonove koje smo razigrali bojom na zidu, a iskoristili smo i radove korisnika koji su se odlično ukopili. Uz razne aktivnosti korisnicima će prostor koristiti za svakodnevno druženj. Prostor je osvježen, prozračan, a ostavili smo i dovoljno mjesta za nesmetani prolazak korisnika s poteškoćama u kretanju”, zaključuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

Foto: Marko Cindrić

U video prilogu pogledajte kako je tekao makeover korak po korak te kako je reagirala ravnateljica Centra na novi izgled prostora za druženje i terapiju!

 

Komentari