Pogledajte kako je mladi bračni par uredio dnevnu zonu i gostinjski toalet svoga doma u Novoj Gradiški

Tanja i suprug uređuju svoj novi dom, a za sada je gotova prva etaža u kojoj se nalaze dnevni boravak s blagovaonicom te kuhinja i gostinjski toalet. Inspiracija za uređenje bio im je pariški dizajn odnosno modernizirana klasika koju su upoznali kroz emisije InDizajna i projekte studija Mirjane Mikulec

 

 

 

Gledateljica Tanja iz Nove Gradiške, kojoj su naše emisije, kao i projekti studija Mirjana Mikulec interijeri bili najveća inspiracija za uređenje kuće, poslala nam je  fotografije onoga što je do sada dovršeno. Riječ je prvoj etaži novogradnje u koju je nedavno uselila sa suprugom i koja se proteže na 70-ak četvornih metara, a uključuje dnevnu zonu te hodnik i gostinjski toalet.

Gornja etaža na kojoj su spavaonica, radna soba i velika kupaonica je također u funkciji, ali nedostaju još neki elementi da bi bila potpuno namještena.

Foto: Privatni arhiv

Iako je riječ o novogradnji, Tanja priznaje da je uređenje itekako bio izazov za nju i supruga. No, uz pomno planiranje i traženje inspiracije, polako sve poprima estetsku cjelinu koja je usmjerena prema modernoj klasici, ili kako Tanja navodi, pariškom stilu koji odiše chicom, elegancijom i raskoši, ali je istovremeno moderan i funkcionalan.

“Inspiracija mi je bio pariški stil čiji sam veliki ljubitelj i koga obožavam. Vaše emisije pomogle su mi da se s njim još više upoznam”, kaže Tanja.

 

Foto: Privatni arhiv

Svoj dom namještali su u potpunosti sami, a za kuhinju po mjeri pobrinuo se njihov šogor. Svi ostali komadi namještaja u boravku i kuhinji kupljeni su gotovi. No, ipak ima nešto što su napravili i svojim rukama.

Konzolni kamin je Tanja sama izradila od starog kartona, kupovnih lajsni i mramorne tapete kojom je oblijepila ivericu, što je svakako prava inspiracija za sve vas koji razmišljate o kaminu u svome domu.

Foto: Privatni arhiv

Ovakav kamin ne zauzima puno mjesta, a vrlo je atraktivan i trendi element u interijeru. Pored kamina, ono što će vjerojatno pobuditi pažnju svih je ružičasta kuhinja. Ovo je nijansa koju donose novi trendovi u uređenju kuhinja, ali se samo rijetki odvaže na nju. Tanja ju je vješto kombinirala sa sivom, ljubičastom i bež koje se protežu cijelim dnevnim prostorom te povezala boje u interijeru koji tako stvaraju cjelinu.

 

Foto: Privatni arhiv

“Kada smo birali boju, nismo imali pojma kakvu bi točno. Jedino što smo znali da ne želimo crnu ni bijelu. Suprug, šogor, ja i ton karta smo si bili “na ti” dugo vremena. Ova zagasita ružičasta nam je svima kliknula na prvu tako da nije bilo ni mrvicu premišljanja”, govori Tanja, koju jedino malo žalosti što nije mogla kako je željela ukrasiti dom za blagdane nego se snašla sa starim dekoracijama i nekima koje joj je poklonila mama.

Odlučila je ipak u ovo vrijeme korone ostati kod kuće i ne kupovati po trgovinama. No, i unatoč tome, Tanja je sretna jer sa suprugom uživa u prvom Uskrsu u svom novom domu.

Komentari