Drugačiji dnevni boravak: ideja keramike na TV zidu pun je stilski pogodak

Nakon kuhinje i blagovanja u jednom zagrebačkom stanu u novogradnji red je došao na dnevni boravak. Kako je riječ o otvorenom konceptu, cilj je bio uskladiti boravak s ostatkom prostora, ali ga učiniti i originalnim

 

 

Dnevna zona u stanu u zagrebačkoj novogradnji sastoji se od kuhinje s blagovaonicom te dnevnim boravkom. U prilogu jedne od prethodnih emisija mogli ste vidjeti kako je tim Mirjane Mikulec uredio prvi dio dnevne zone, a sada ste u prilici pogledati i ostatak i steći kompletnu sliku ovog prostora.

Sljedeći idejno rješenje prostora, sjedeća kutna garnitura smještena je centralno tako da je leđima okrenuta prema prozorima. Ispred nje je TV jedinica, a u kutu je smješten radni stol i polica.

“Glavna vodilja pri opremanju ovog prostora bila nam je usklađivanje s ostatkom prostora, odnosno kuhinjom. Želja vlasnika bila je jednostavnost pa smo u tom smjeru birali materijale i namještaj. Kako se radi o otvorenom prostoru koji uključuje kuhinju i dnevni boravak, važno je koristiti iste materijale i dekore kako bi se dobila stilska cjelina. Željeni dojam profinjene jednostavnosti postigli smo ovdje kombinacijom crne boje i dekora drva”, ističe Mirjana Mikulec.

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

No ono što je ovaj prostor učinilo posebnim jest prije svega elegantna i profinjena siva keramika s uzorkom mramora na zidu iza TV jedinice. No kako zbog keramike prostor ipak ne bi bio prehladan, na jedan zid smješten je zidni panel u dekoru drva čime se dobila toplina i ugoda.

“Keramika u dnevnom boravku nije uobičajen izbor, ali je itekako zanimljiv. Diskretni uzorak koji se slaže s ostatkom namještaja dat će posebnost prostoru. S obzirom na to da je stan otvorenog koncepta, radni dio dnevnog boravka s ostatkom prostorije povezali smo materijalima”, objašnjava dizajnerica.

Prostor je dodatno obogatila svjetlo siva garnitura jednostavnih linija kojoj je pridružen tabure i dva pomoćna stolića. Kako svaka dnevna soba treba imati tepih, tako je za ovaj prostor odabran tepih velikih dimenzija koji naglašava eleganciju i daje potrebnu udobnost.

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari