INSPIRACIJA BY STUDIO MIRJANE MIKULEC: 3 najgledanije kuhinje iz prošle sezone InDizajna

Opremanje kuhinje zahtjevan je proces koji zna potrajati. Pritom nam, osim organizacije i rasporeda elemenata najveću muku zadaje odabir stila, boja, uzoraka… Nudimo vam inspiraciju u vidu tri različite kuhinje po mjeri koje je studio Mirjane Mikulec osmislio, a InDizajn prikazao u prošloj sezoni.

 

 

Nova kuhinja veliki je poduhvat koji nam zna zadati puno muke. Ovo je visokofunkcionalna prostorija u kojem postoji niz zahtjeva – od maksimalnog i učinkovitog iskorištavanja svakog centimetra, pametnog rasporeda elemenata, organizacije unutrašnjosti ormara pa do odabira stila koji uključuje i boju, uzorke, teksture i njihovo usklađivanje. Stoga ne čudi da su prilozi o kuhinjama uvijek rado gledani u emisijama InDizajna, naročito onima po mjeri koje potpisuje Studio Mirjane Mikulec.

Nova doza inspiracije stiže u nedjelju, 14. ožujka, kada kreće nova sezona InDizajna, a u međuvremenu, kao najbolju pripremu, pogledajte tri projekta kuhinja koje su privukle najveći broj gledatelja.


BEZVREMENSKI DIZAJN /12 kvadrata

Studio Mirjane Mikulec osmislio je modernu kuhinju U oblika sa šankom, smještenu u kut velike dnevne zone koji s jedne strane ima izlaz na balkon.

Dio kuhinje koji gleda prema ostatku dnevnog prostora vizualno je zatvoren šankom, a s obzirom na položaj prozora, gornji elementi su postavljeni na samo jedan zid. Kuhinja ima i specijalan dodatak – s obje strane šanka kreirane su dvije police.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

Zahtjev klijenta su bili svijetli tonovi, pa kuhinjom dominira bijela na frontama i drvni dekor s bočnih strana ormara, na radnoj plohi i na policama. Zid između gornjih i donjih elemenata obložen je laminamom s elegantnim uzorkom mramora.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

 


 


MODERNI INDUSTRIJSKI ŠTIH / 9 kvadrata

Kuhinje u kojima dominiraju tamne nijanse su u trendu. Antracit siva, crna, tamno plava i tamno zelene su omiljene boje u dizajnu kuhinja, no antracit siva je ipak favorit.

Vrlo lako se kombinira s drugim bojama i ostatkom interijera, budući da je većina kuhinja otvorena prema dnevnom prostoru, pa i hodniku.

I ova kuhinja od skoro 9 kvadrata postala je nakon adaptacije i rušenja jednog zida dio otvorenog prostora s boravkom i ulaznim prostorom. Tako je i kuhinja postala znatno veća.

S obzirom na to da se na jednom zidu nalazi prozor, kuhinjski elementi smješteni su na dva slobodna zida, a u središnji dio stavljen je kuhinjski otok. 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kuhinja je kombinacija tamno sive te dekora betona i drva. Niski elementi kao i otok u sivocrnoj kombinaciji ostaju nenapadni i dobro se uklapaju u prostor dok će dekor drva prostoru dati toplinu.

Dok je otok kompletno u dekoru betona, fronte kuhinjskih ormarića i polica su kombinacija furnira hrasta, antracit sive i dekora betona, kako bi se unijela dinamika i razigranost. Između elemenata se umjesto keramike ili perive boje koristio panel.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kako izgleda ostatak ovoga interijera od 84 kvadrata, imat ćete prilike vidjeti vrlo uskoro, u jednoj od epizoda nove sezone InDizajna!PRAKTIČNA ELEGANCIJA / 5 kvadrata

I ovdje je kuhinja koja zauzima 5 kvadrata dio otvorenog prostora u kojem su hodnik i dnevni boravak.

S obzirom da ne postoji odvojeno mjesto za blagovaonicu, prostor za objedovanje je dio kuhinje, djelomično nastavljen na radnu ploču.  Gornji elementi postavljeni su na dva zida kako ne bi gušili prostor, a ostalo je dovoljno mjesta da se visokim ormarom sakrije hladnjak bez da se naruši cjelokupni izgled.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Željenom dojmu elegancije pomogle su površine laminama u dekoru mramora, kombinacija svijetlih i tamnih ploha te visilice sa zlatnim dodacima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari