I MI ŽELIMO BAŠ TAKVU: preslatka montažna moderna kućica

Vodimo vas u malu minimalističku kuću koju je dizajnirala estonska tvrtka Kodasema. KODA Light Float montažna je kućica od 26 četvornih metara namijenjena za kopno, ali i vodu, zahvaljujući pontonu na kojeg se postavlja. Pogledajte u nastavku eksterijer i interijer ovog zanimljivog projekta

 

 

 

Suradnja između estonske arhitektonske i građevinske tvrtke Kodasema, poznate po stvaranju malih kompaktnih i mobilnih domova sa tvrtkom Top Marine, koja se bavi dizajnerskim rješenjima za marine, rezultirala je KODA Light Floatom. Riječ je o prefabriciranom tj. montažnom stambenom objektu koji, osim na kopnu, može, zahvaljujući plutajućim pontonima na koje se pričvrsti, funkcionirati i kao kućica na vodi.

 

Foto: Kodasema

 

Standardno opremljena Koda Light Float kućica površine je 26 četvornih metara te uključuje dnevni boravak, kuhinju i spavaću sobu te mini kupaonicu. Odmah s ulaza nalazite se u dnevnoj zoni koja je otvorenog koncepta i sastoji se od dnevnog boravka, kuhinje te stepenica koje vode na galeriju. Mala galerija može poslužiti kao dodatni spavaći prostor dok je u produžetku dnevne sobe mala spavaća soba.

Visoki stropovi donijeli su dojam prostornosti i veće ugode i komfora.

 

Foto: Kodasema

 

Mala dnevna zona ima svoje produženje na drvenoj pontonskoj terasi (ili drvenom podestu ako je riječ o kućici na kopnu), tako da na taj način nadoknađuje skučena površina boravka. Koda kućice izgrađene su na drvenoj podlozi te njihovu konstrukciju čine materijali poput drveta, stakla, mineralne vune te čelika. Završni materijal u interijeru je šperploča, a dizajnerski je inspirirana minimalizmom, no budući vlasnici mogu birati između nekoliko nijansi. Također, mogućnost biranja nekoliko različitih materijala (vrsta drveta ili metala) i boja odnosi se i na vanjske obloge.

 

Foto: Kodasema

 

 

 

 

Komentari