Udoban mali stan s profinjenim ružičastim i plavim akcentima

Interijer s jedva 58 četvornih metara sjajan je primjer kako se maksimalno može iskoristiti svaki centimetar – pored kuhinje, toaleta i dnevnog boravka u njemu se našlo mjesta i za dvije spavaonice s velikim ležajevima

 

Moskovski studio Vagon Architects adaptirao je i uredio stan za dvočlanu obitelj, koja je željela dobiti još jednu spavaću sobu za obitelj, kada im dođe u posjet. Arhitekti su smanjili kuhinju za dio gdje je bio stol kao i drugu spavaću sobu kako bi dobili još jednu prostoriju u koju su smjestili veliki bračni krevet, ormar i police.

Dio za blagovanje sada je postao dijelom dnevne sobe, a odabran je okrugli stol, idealan za male prostore. Kako bi izgledao prostorniji, dnevni boravak od hodnika je pregrađen velikim staklenim zidom. Staklo služi da bi se vidio dio hodnika na kojem se nalazi velika polica s knjigama, pa se cijeli prostor doima i kao jedna cjelina.

Drugi ‘trik’ za iluziju većeg prostora postignut je bijelom bojom zidova, te neutralnim koloritom namještaja. Tek su detalji u istaknutijim bojama, poput primjerice sofe u ružičastoj boji, kako i jastučaste komponente za sjedenje u hodniku. U spavaćim sobama na bijelu podlogu stavljene su umirujuće sive, plave i petrolej nijanse.

Korištenje drveta kao podnih obloga, zidnih panela i nekih komada namještaja dalo je prostoru dodatnu toplinu i prirodnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari