Made in Croatia: nove moderne police koje želimo u svome domu

Domaći nagrađivani produkt dizajneri koji djeluju unutar studija Grupa predstavili su javnosti svoj najnoviji rad – prekrasni modularni sustav polica Shtef Shelf koje se mogu naći u bilo kojoj prostoriji doma te kombinirati na različte načine

 

Svima koji prate uređenje interijera i produkt dizajn proizvodi Studija Grupa su itekako poznati, naročito rasvjetna tijela, od kojih je većina dobila nagrade na domaćim i međunarodnom sajmovima i festivalima. Zagrebački dizajnerski trojac koji čine Tihana Taraba, Ivana Pavić i Filip Despot u šest godina zajedničkog djelovanja stvorili su nekoliko linija rasvjetnih tijela – Arigato, Model, Baluna i ili_ili te klub stoliće Dot, a sada su se okušali i u oblikovanju polica.

 

Foto: Privatni arhiv

 

 

Priča koja je trajala dvije godine

Najnoviji rad je modularni sustav polica Shtef Shelf, koji je njihov proizvođač, Prostoria, nedavno predstavila na sajmu Orgatec u Kölnu. Ideja da krenu u neki novi medij – oblikovanje polica, otkriva nam Tihana Taraba, prije dvije godine. „Poticaj je došao od strane 3LHD-a, vezano uz jedan projekt u kojem se pojavila potreba za zidnom bibliotekom. Polica tada nije realizirana, međutim prepoznali smo potencijal proizvoda i odlučili smo ju detaljnije razraditi i nakon nekog vremena uspješno prezentirali Prostoriji’, objašnjava dizajnerica, dodajući kako je naslov police ustvari igra slova na temu riječi shelf (engleski polica) – SHTEF SHELF. Polica je modularnog tipa i nudi mogućnost kombiniranja kao podna ili zidna polica te za različite prostorije u interijeru, a ne nužno boravke ili biblioteke.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Prilagodljiva i atraktivna

„Osnovi modul police je kvadratnog formata, a može se aplicirati na zid poput likovno autonomnog objekta ali razvijeni su i moduli drugačijih proporcija, kao i varijanta koja se oslanja na pod. Sustav može samostalno stajati na zidu a dodavanjem elemenata on se širi u biblioteku, spajanjem postaje pregrada u prostoru ili čak polica na kojoj mogu stajati samo čaše i šalice, u primjerice, kuhinji’, navodi Tihana Taraba široku primjenu njihovih polica rađenih od mat plastificiranog aluminija u crnoj i sivoj boji.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Foto: Privatni arhiv

 

Komentari