Zlatni detalji u kupaonici: trend koji će potrajati

Pored heksagonskih i 3D pločica, visilica i walk in tuševa u ravnini s podom, sjajni premazi – zlato, srebro i bakar su jedan od vrućih trendova u kupaonicama. Želite li da vaša kupaonica bude privlačna te ima dašak luksuza, zlatni premaz na miješalicama, umivaoniku, rasvjeti ili keramici idealno je rješenje

 

Odabir zlatne boje u kupaonici može se na prvu činiti kao hrabar potez i doista može rezultirati pretjeranošću i kičem, no zato ga valja znati dozirati. Umjerenost je ovdje nepisano pravilo. Ovom sjajnom nijansom opremite samo dio prostora, a ostatak neka bude u neutralnim tonovima bijele, crne ili sive ili pak bojama koje se previše ne ističu (plava ili pastelne nijanse). Vrlo uspješnim se u kupaonicama pokazao spoj zlatne i kroma, što je prava trendi kombinacija, kao i korištenje keramičkih pločica velikih dimenzija.

Zlatni i srebrni premazi na sanitarijama vratili su glamour u naše male i jednostavne kupaonice. Osim na sanitarijama – keramici, umivaonicima, slavinama i rasvjeti, sjajne površine nalaze se i na funkcionalnim detaljima koji su ujedno i dekoracije, poput ogledala. Ogledala s bogatim baroknim okvirima ili tankim metalnim rubom sve su češći i u kupaonicama, baš kao i zlatni detalji poput dozatora ili držača sapuna, stalka za ručnike, zidne lampe, miješalice… Ovakve površine naročito su efektne na jednobojnim, tamnim pozadinama, ali i na neutralnim će posve sigurno biti uočljive.

 

 

Zavirite u naš izbor kupaonica u galeriji i nadahnite se u kreiranju svoje najomiljenije prostorije u domu!

 

Komentari