MOŽETE IH SAMI POSTAVITI: gotovi ukrasni paneli za svaku prostoriju doma

Oblaganje zidova uvijek je bio jedan od neizostavnih načina uređenja interijera. Uz praktičnu, dodatni elementi na zidu imaju veliku dekorativnu ulogu. Upoznajte tapecirane panele kojima možete sami, vrlo brzo i jednostavno, ukrasiti zidove svoga doma!

 

 


Pored boja, uvijek postoji želja da svoje zidove dodatno oplemenimo i obogatimo. To uvijek rado predlažu i dizajneri interijera ističući kako se tako unosi doza estetike jer se naoko malim i manje vidljivim detaljima uvelike podiže prostor. Trenutno su, kada je ukrašavanje zidova u pitanju, u trendu najviše tapecirani paneli. Pločasti materijal obložen spužvom te tkaninom moćan je detalj koji najčešće viđamo u spavaćim sobama u ulozi uzglavlja. Kreveti doista ovako izgledaju upečatljivije i atraktivnije!

Pronašli smo u ponudi Bauhausa dekorativne, tapecirane panele Fllow koji će poslužiti kao savršen prijedlog za uređenje ili tek brzinsko osvježenje ne samo spavaće sobe nego i svih prostorija doma. Oduševili su nas ovi paneli inovativnog dizajna iz puno razloga – otkrivamo ih u nastavku!

Foto: Bauhaus

LUKSUZNIJI, TOPLIJI I UGODNIJI PROSTOR

Atmosfera je iznimno bitna u svakom prostoru i to postižemo prije svega načinom uređenja – od samog stila, preko odabira boja, uzoraka i oblika pa sve do detalja. Ono što većina želi postići u svom prostoru uređujući ga i dotjerujući ga jest veća doza stila i atmosfera ugode i topline. Manji elementi poput tapeciranih panela su svakako jedan od vrlo efikasnih načina kako ćete to postići.

I u suzdržanijim, minimalističkim interijerima tek jedan ovakav panel ispunjen spužvom i presvučen tkaninom učinit će čudo i donijeti toplinu. Mekan i ugodan na dodir, ovakav panel donosi i dozu elegancije i luksuza u prostor, naročito ako odaberete imitaciju baršuna.

Foto: Bauhaus

 


PRAKTIČAN ELEMENT

Dekorativni paneli na zidovima nemaju samo estetsku nego i vrlo praktičnu ulogu. Ako se nalaze iza kreveta kao uzglavlje, bit će dobar naslonjač dok čitate knjigu, magazin, slušate glazbu ili gledate tv.

Roditelji ga sve češće postavljaju stoga i na zidove pored kreveta, ali ne kao uzglavlje, nego kao oblogu preko cijeloga zida, kako bi djeca ležaj mogla koristiti i kao sofu za učenje i druženje. Ovakvi paneli izvrsni su i za oblaganje zidova u kutku za igranje – djeca se neće moći ozlijediti, a i zidovi će biti zaštićeni od habanja i prljanja. To je naročito bitno i kod hodnika.

 

Foto: Bauhaus

U blagovaonici ga možete staviti iza klupe bez naslona. Tako će mekani paneli biti idealan naslon koji nudi ugodu sjedenja za stolom.

Zidni panel, kao što je slučaj s modelom Fllow može pružati dodatnu zvučnu izolaciju, zahvaljujući PU pjeni pričvršćenoj na MDF ploču. Također, održavanje je vrlo jednostavno – mekana navlaka se može čistiti vlažnom krpom.

Foto: Bauhaus

OD SPAVAĆE SOBE DO HODNIKA I BORAVKA

Dekorativni paneli, koje obično gledamo u spavaćim sobama, ustvari su vrlo svestrani. Lako se uklapaju u svaki stil i mogu se nalaziti po cijelome interijeru, baš u svakoj prostoriji – dnevnom boravku, blagovaonici, hodniku…

U spavaćoj ili dječjoj sobi ih možete staviti na zid iza postojećeg kreveta – različita boja, materijal ili stil može biti vrlo dobar i zanimljiv spoj. Isto tako, Flow panele možete aplicirati na namještaj, što je također vrlo efektno osvježenje prostorije koju preuređujete.

Foto: Bauhaus

URADI SAM: BRZO I JEDNOSTAVNO POSTAVLJANJE

Veliki adut dekorativnih panela Fllow jest to da ih sami možete postaviti i to u kratkom vremenskom roku. Stavljanje je vrlo jednostavno – uzmete dimenzije i količinu koja vam odgovara te ih pojedinačno pričvršćujete na zid odgovarajućim ljepilom za montažu ili samoljepljivom čičak trakom.

Tako ćete uštedjeti na angažmanu majstora, a imati personaliziranu dekorativnu oblogu u dimenzijama i obliku kakvom želite. Na vama je samo da odaberete prostoriju i neku od ponuđenih boja (žutu, sivu, crnu, tamnoplavu ili tamnozelenu), složite željeni oblik i krenete na posao.

I na koncu jedan koristan savjet: za montažu rasporedite elemente zidne ploče na pod, prenesite raspored na zid i pričvrstite ploče presvlake.

Foto: Bauhaus

 

 


PROMO

Komentari