GARAŽA: maksimalno je iskoristite i kao mjesto za odlaganje stvari. Evo i kako!

Garažni prostori često imaju nešto više mjesta nego što je potrebno za samo parkiranje automobila. Dobrim planiranjem, prostor se može iskoristiti kao skladišni. Pogledajte i kako!

 


Maksimalno iskorištena kvadratura imperativ je pri opremanju garažnih prostora. Skladišni dio će, osim za standardnu garažnu opremu, poslužiti i za spremanje sezonskih predmeta za koje nema mjesta u stanu.

Vlasnici su uz stan u novogradnji, kupili i garažni prostor od 40 kvadrata.

“Ono što je naša zadaća ovdje je napraviti puno skladišnog prostora s nekoliko otvorenih polica i puno zatvorenih ormara. Iako nije uobičajeno u garažama ili skladištima brinuti se o estetici, mi ćemo ovdje razmišljati i o tome. Prije detaljnijeg planiranja, prostor smo iscrtali i rasporedili potreban namještaj”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Velika prednost pri opremanju ove garaže svakako je njezina veličina koja je dopustila ormare koji su smješteni duž dva zida. Odabrana je standardna dubina kako bi se ostavilo dovoljno mjesta za nesmetano parkiranje automobila.

Nakon što se isplanirao tlocrt, krenulo se na odabir materijala. Garaža je mjesto koje je podložno prljanju, upravo zbog stvari koje se u njoj skladište. Zato je, pri opremanju garažnih i skladišnih prostora, važno da korišteni materijal prije svega bude otporan, i na vlagu i na habanje.

Upravo zato Mirjana je u Elgradu odabrala CDF ploče na frontama, a kako bi se odmaknuli od standarda, odluka je pala na ‘rose gold’ završnu obradu. Korpusi su birani u tamnom dekoru.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Pogledajte u video prilogu opremanje garaže namještajem po mjeri!

 

Komentari