MALA, ELEGANTNA I ŽENSTVENA: uređenje kupaonice od četiri kvadrata za mladu vlasnicu

Pokazat ćemo vam uređenje male kupaonice od četiri kvadrata koju je studio Mirjane Mikulec pretvorio u pravu žensku oazu. To je postignuto odabirom pločica s nježnim uzorkom mramora u ružičastoj boji.

 


Kupaonica je prostor gdje obavljamo osobnu higijenu, ali i mjesto opuštanja i nekih naših omiljenih rituala. Kako ćemo ju urediti ovisi naravno o našoj osobnosti i ukusu.

Ovaj puta vas vodimo kroz uređenje kupaonice od četiri kvadrata koju je tim Mirjane Mikulec pretvorio u pravu žensku oazu, što je prije svega postignuto odabirom pločica s nježnim uzorkom mramora u ružičastoj boji. Ove popularne pločice velikog formata Mirjana Mikulec je odabrala u Credo centru.

“Naša mlada klijentica poželjela je ženstvenu i elegantnu kupaonicu, a ja sam u ostvarenju tog cilja posebno uživala. Inspirirani ženstvenim notama i elegancijom klijentici smo bili ponudili nekoliko mogućih varijanti njezine buduće kupaonice. Odluka je pala na nježne ružičaste i bež tonove.”, otkriva dizajnerica te dodaje:

“Tlocrt smo vrlo lako definirali. Umivaonik je na samom ulazu, što je najpraktičnije. Širinu cijele kupaonice iskoristili smo za tuš čime smo izvukli maksimum za prostor tuširanja, a između smo smjestili wc školjku. Kako smo zbog smještanja ugradbenog vodokotlića ovdje dobili zidić, iskoristili smo ga na više načina. Tako smo klijentici stvorili još više prostora za odlaganje kupaonskih potrepština u tušu i ispred umivaonika”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Tonovi boja dovoljno su topli, no za još snažniji dojam, za ormarić ispod umivaonika odabrano je drvo. Ono se u ovom slučaju jako lijepo stopilo s bijelim umivaonikom, a crna slavina ovoj kombinaciji dala je suvremeni pečat.

“Kada želite postići dojam elegancije u kupaonici, a želite to razbiti nekim detaljima, preporučam vam da birate crne sanitarije. Na ovom primjeru najbolje možete vidjeti kako se ponašaju u kombinaciji s nježnim tonovima”, savjetuje dizajnerica.

Kupaonici je dan još jedan zanimljiv detalj- tapeta i to niši iznad umivaonika. Pažljivim odabirom uzoraka koji su kombinirani uz nježne pločice postignut je elegantan izgled.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Komentari