U NOVOM DOMU MLADOGA PARA: uređenje dnevnog boravka i blagovaonice od 16 m2

Jedno od najvećih životnih uzbuđenja svakako je preseljenje u novi stan, a urediti prostor po vlastitu ukusu posebna je vrsta zadovoljstva. U tome smo pomogli jednom mladom paru koji zna što želi.

 


 

Mladi par uskoro useljava u svoj prvi dom, a tim Mirjane Mikulec pobrinuo se za njegovo uređenje koje je moralo biti realizirano u vrlo kratkom roku. Ovaj puta pokazat ćemo vam uređenje prostora od 16 kvadratnih metara predviđenog za blagovaonicu i dnevni boravak. Iz podstanarskog stana vlasnici su donijeli samo stol, a za sve ostalo se morao pobrinuti studio Mirjane Mikulec.

“Prvi korak bio nam je osmišljavanje tlocrtnog rješenja koje se zapravo samo nametnulo. Prostor smo vizualno podijelii lu dva dijela – u jedan dio prostorije smjestili smo dnevni boravak sa sofom u niši. Blagovaonicu smo, zbog praktičnosti, smjestili bliže kuhinji i to na način da smo zadržali nesmetanu komunikaciju cijelog dnevnog prostora”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kako klijenti nisu skloni jarkim i tamnim bojama kao ni upečatljivijim komadima namještaja, prihvatili su prijedlog u kojem se dio zida iza sofe jednostavnog dizajna boja do visine od 125 cm i obogaćuje štukaturom. U blagovaonskom dijelu stavljena je štukatura i zid je pobojan bijelom. Tako je sve ostalo nenametljivo i jednostavno, kako su vlasnici i željeli.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO CINDRIĆ

Odabir sofe imao je svoja ograničenja, jer je širina niše u koju ona dolazi 210 centimetara.

“Iako su klijenti izrazili želju da u novom prostoru prevladavaju sivi tonovi, odlučila sam napraviti mali odmak i odabrala barem sofu u nekoj boji. Nježna i prozračna tirkizna nijansa svakako neće dominirati prostorom, a svakako će ga podići. Odabirom tapeciranih sivih stolaca nastavili smo pratiti zamisao klijenata”, otkriva dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Nakon osnovnih komada namještaja, došli su na red oni manje – klub stolić, tepih, rasvjeta i na koncu detalji kojima smo razigrali prostor.

Cjelokupni izgled dnevnog boravka zaokružio je tamno sivi klub stolić industrijskog izgleda, a dodatnu boju i osjećaj prozračnosti prostoru je dalo, naravno, bilje. Rasvjetna tijela u crnoj boji definirali su prostor i postali jaki stilski akcenti.

 

Komentari