Nova blagovaonica za veliku obitelj

Prostor za blagovanje zauzima 11 kvadrata i godinama vapi za promjenom. Stol i stolci više nisu za upotrebu, a podovi i rasvjeta nisu u najboljem stanju.

Kuhinja koja gleda na blagovaonicu osmišljena je kao kombinacija sivih nijansi i drvenog dekora. Imajući to na umu, sličnu ćemo paletu koristiti i za blagovaonicu u produžetku.

Prvi je korak montaža rasvjete pazeći da se nalazi tik iznad blagovaonskog stola, što je moguće bliže sredini. Tako postavljeno rasvjetno tijelo će definirati i mjesto ostalih elemenata u prostoru i osigurati sklad. Više o pravilnom pozicioniranju visilice pročitajte ovdje.

Veliki longitudinalan luster odabrali smo da prati smjer stola velikih dimenzija i da svojim bojama podigne monokromatsku kombinaciju. Odabrali smo drveni stol s metalnim nogama neobičnog oblika i šest crnih stolica. Donijela sam dva tepiha pa ću odlučiti koji će nam bolje odgovarati.

Foto: Darko Mihalić

Moderan stil uređenja upotpunjen je klasičnim detaljima čime smo izbjegli izgled salonski opremljenih prostora.

Blagovaonica koja je naprosto žudjela za promjenom sada izgleda neprepoznatljivo. Jednostavan kolorit poput crne, sive i bijele koje dominiraju prostorom, omogućile su nam da se poigramo materijalima i tako postignemo topao i skladan, ali prije svega udoban prostor. Kako bi prostorija djelovala još razigranije, poslužili smo se s nekoliko detalja u boji, a blagovaonica je dobila stilsku točku na i.

Foto: Darko Mihalić
Komentari