TOP 7 blagovaonskih stolova: pronašli smo modele koji su u trendu

Stol je srce svakog kuhinjskog odnosno blagovaonskog prostora. Ovaj osnovni komad namještaja bez kojeg je nezamisliv svaki dom, zaslužuje dobar dizajn i kvalitetu. Odabrali smo sedam komada koji to imaju!

 

 


Ponekad se uređenje blagovaonice ili kuhinje zna odužiti i zadati nam puno muke jer ne uspijevamo pronaći stolove koji bi se dobro uklapali u prostor svojim dimenzijama, kao i stilom te odgovorili na naše potrebe i želje. Također, potrebno je uvijek upoznati se s trendovima te postoje li na tržištu modeli koji će biti odgovor na specifičnosti prostora u kojem se nalazi blagovaonica, a to zahtijeva dodatni trud.

U asortimanu Meblo Tradea pronašli smo sedam prekrasnih blagovaonskih stolova koji su u trendu, ali imaju i bezvremensku notu koja će ih učiniti atraktivnima dugi niz godina!


1. ELEGANCIJA I KLASIKA U JEDNOM

Nekoliko je trendova kada su blagovaonski stolovi u pitanju, a elegancija i klasika koje vuku inspiraciju iz sredine prošloga stoljeća svakako su jedni od najpopularnijih. Stol Duran predivan je primjerak nadahnut mid-century stilom koji ima bezvremensku notu. Vjerujemo da će mnoge privući kombinacija tamnog drveta, crnih nogica i zlatnih akcenata na njihovom dnu. Razmislite svakako o stolicama koje imaju iste takve nožice, poput ispod prikazanih modela Iris.

 

Stol Duran, Foto: KARE Hrvatska

2. ANTRACIT SIVA + UZORAK BETONA = DOBITNA KOMBINACIJA

Siva je neprikosnoveni klasik i jedna od nijansi s kojom ne možete pogriješiti. Trenutno je najtraženija antracit siva, koja se često nalazi na frontama ormara, komodama, kuhinjskim radnim plohama kao i blagovaonskim stolovima. Ovaj model stola, Alexander brenda Midj, poseban je jer antracit siva na radnoj plohi nije posve mat nego ima suptilan uzorak betona. A beton je također veliki hit u interijerima te savršeno izgleda u kombinaciji sa stolicama u baš svim bojama, naročito pastelnim, crnoj i bijeloj te jarkim nijansama poput ove crvene.

Također, dobro je znati da ovaj model ima i mogućnost razvlačenja.

Stol Alexander, Midj / Foto: Meblo Trade

 


3. CRNO POSTOLJE KAO UPEČATLJIV AKCENT

Moderni interijeri vole crne akcente, prisutne u obliku malih komada namještaja te detalja. Trendi blagovaonski stolovi nerijetko su u cijelosti antracit sivi ili crni, a jednako su traženi i modeli od drveta ili u nekoj boji s crnim metalnim profilima ili nogicama.

A ove nogice u mat crnoj (dolaze i u brončanoj varijanti) doista su posebne i element po kome će stol Vortex privući pažnju. Gornja staklena ploha daje mu dozu elegancije pa će se lako uklopiti u moderne prostore.

Stol Vortex, Calligaris / Foto: Meblo Trade

4. DAŠAK LUKSUZA U DOMU

Klasika i elegancija u interijerima ogledaju se i na sve više zastupljenim površinama s uzorkom mramora. Imitacija ovog prirodnog materijala nije zaobišla ni blagovaonske stolove i jednako moćno, profinjeno i luksuzno djeluje u svijetlim ili tamnim nijansama. Modeli stola Icaro dolaze u nekoliko uzoraka kamena, pravokutnoj i okrugloj varijanti, sa ili bez mogućnosti razvlačenja te s mnoštvom različitih obrada i boja. Ova svestranost ga čini idealnim za svaki interijer, jer je lako pronaći model koji će odgovarati dimenzijama, stilu i potrebama prostora.

Stol Icaro, Calligaris / Foto: Meblo Trade

5. SAVRŠEN ZA SVAKI INTERIJER

Talijanski dizajn svoj vječiti status na vrhu ljestvice opravdano zaslužuje jer donosi komade koji su elegantni, posebni, kvalitetni te vrlo praktični. Zbog svega ovoga su i prepoznatljivi, što se može vidjeti na Connubijinu modelu Lord. Možemo ga lako zamisliti u jednostavnim, mladalačkim interijerima, onima koji vole minimalizam ili su usmjereni na klasiku, eleganciju, glamur…

Ovaj model se vrlo jednostavno razvlači i nudi opciju izrade od drveta ili metala, u kojem ploča i noge mogu biti u istoj ili različitoj boji.

Stol Lord, Connubia / Foto: Meblo Trade

 


6. PRAVI ODGOVOR ZA MALI PROSTOR

Okrugli modeli stolova su veliki trend u kuhinjama, blagovaonicama kao i dnevnim boravcima. To je super vijest budući da nam uglavnom svima nedostaje kvadrata u životnom prostoru, a okrugli stol je idealan za takvu situaciju. Za okrugli stol uvijek stane više stolica nego pravokutni, a i prohodnost je olakšana. Okrugli stol, ističu dizajneri, uvijek poziva na druženje! Kada je o dizajnu riječ, možete se poigrati različitim bojama i uzorcima te tako imati komad namještaja koji će nositi cijeli prostor.

Stol Infinity, Midj /Foto: Meblo Trade

 


7. OBLIK I BOJA KOJI OSVAJAJU

Debelo metalno postolje i pravokutni oblik gornje drvene plohe zaobljene na rubovima čine stol Hey Gio! statement komadom u svakoj kuhinji ili blagovaonici. Njegov veliki adut jest i mogućnost razvlačenja i smještanja 8 osoba kao i dostupnost postolja i ploče stola u raznim bojama i obradama.

Stol Hey Gio!, Connubia / Foto: Meblo Trade

 


PROMO

Komentari