NAGRADNO PREUREĐENJE: staromodnoj Zoričinoj blagovaonici više nema ni traga

Prvo nagradno preuređenje u novoj, 22. sezoni emisije InDizajn vodi vas u zagorsko mjesto Sv. Križ Začretje gdje je InDizajn tim preuredio blagovaaonicu gospođe Zorice!

 


I u novoj sezoni InDizajn tim preuređuje životne prostore gledatelja. Među brojnim prijavama izdvojena je i ona koju je poslala gospođa Zorica, a koja želi supruga, sina i snahu razveseliti novom blagovaonicom.

Bilo je potrebno odabrati novi stol i stolce, ali naravno i urediti zidove. Nakon detaljnih priprema, ekipa je krenula u Sv. Križ Začretje gdje ih je Zorica s nestrpljenjem očekivala.

Blagovaonica je bila zastarjela i nije izgledala nimalo atraktivno, a gospođa Zorica je htjela da bude u mladenačkom stilu, kako bi njoj i njezinoj obitelji bilo ugodnije i ljepše druženje u njoj. Zorica nije željela zadržati ništa od postojećeg namještaja, kao ni slike na zidovima pa se makeover radio u potpuno novom smjeru.

Tri zida obojana su do visine parapeta, a dizajnerica i njezin tim poigrala se bojama i oblicima koji će ih dodatno osvježiti.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Odabrani stol i stolci potpuna su suprotnost dosadašnjima. Smješteni su na isto mjesto jer je bilo važno zadržati slobodan prostor za prolazak do kuhinje. Kod odabira stolaca dizajnerica se vodila kriterijem udobnosti, ali i estetike. Kombinirani su različiti stolci kako bi se prostor dodatno oživio u odnosu na prijašnju, pomalo staromodnu varijantu.

U prostor je smještena i polica, koja može poslužiti za odlaganje posuđa ili pak biljaka i dekoracija.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

“Vjerojatno ćete se složiti sa mnom da je promjena zaista velika. Staromodnoj blagovaonici više nema ni traga, a stvorili smo baš ono što je Zorica htjela – ugodan prostor za druženje i objedovanje. Novu blagovaonicu odlikuje hrabar, odvažan stil unutar kojega smo se poigrali bojama i oblicima na zidu, stol smo birali u varijanti stakla i neobičnog crnog postolja, a različitim stolcima prostor smo dodatno razigrali. Kako ne bismo pretjerali s bojama, birali smo tepih u neutralnoj varijanti, a cijela priča upotpunjena je policom i dekoracijama. Blagovaonicu nismo zatrpavali kako bi ostalo dovoljno mjesta za nesmetan prolazak”, zaključuje dizajnerica.

 

Komentari