BRZI MAKEOVER: stvaranje modernog i jednostavnog dnevnog boravka za četveročlanu obitelj

Makeover dnevnog boravka obično znači osvježenje zidova i dodavanje nekoliko manjih detalja koji bitno utječu na konačni izgled. No, ovaj puta je riječ o malo drukčijem makeoveru. Obitelj se seli iz jednog stana u drugi, a sa sobom nose samo nekoliko starih komada…

 

 


Prostor od 19 kvadrata u četverosobnom stanu namijenjen je dnevnom boravku. Obitelj koja će se doseliti želi jednostavan i čist prostor, a sa sobom donose samo luster i kutnu garnituru.

“Kako se klijentima jako žurilo, uzeli smo mjere, izradili prijedlog tlocrta, a onda smo krenuli u potragu za idealnim komadima gotovog namještaja u Lesnini, koji su već na lageru pa nije potrebno čekanje i koji će se uklopiti s postojećim elementima”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

Budući da je sofa već zadana, prvo se birao TV element. Klijenti žele sive tonove bez jakih boja i jednstavan dizajn pa je stoga odabrana ravna niska komoda, dok je zid iza kutne garniture dobio nove boje, dvije nijanse sive i igru geomterijskih oblika.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Da ne ostanemo na kompletno sivom interijeru, a opet ne odemo u smjeru koji će previše odskakati od klijentovih želja odabran je i jedan detalj u boji, a to je fotelja”, ističe dizajnerica.

Nakon što su definirana tri osnovna elementa došli su na red manji komadi poput tepiha i stolića. Njih je uvijek dobro birati na samom kraju tako da materijalima i bojama odgovaraju glavnim elementima i da ih povezuju u cjelinu.

Naoko nebitni detalji poput jastučića i zavjesa, zapravo su važni jer interijeru daju toplinu i poveznica su s ostalim elementima kako bi se dobio skladan prostor.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Tepih sadržava sivu i žutu boju i idealno se uklapa s foteljom. Uz fotelju su kombinirana i dva modela stolića koji se prema potrebi mogu smjestiti u bilo koji kut dnevnog boravka.

Na zid je došao i Samsung televizor The FRAME koji djeluje poput slike. Ovog puta tim Mirjane Mikulec odabrao je model s bijelim okvirom.

Pogledajte u video prilogu kako je teklo opremanje boravka korak po korak!

 

 

Komentari