DNEVNI BORAVAK PUN ŠARMA: zavirite u omiljeni kutak modne blogerice Ane Bacinger

Dnevni boravak većini nas omiljeni je kutak u domu. Tako je i kod naše gošće kolumnistice, modne blogerice Ana Bacinger (@anabacinger). Zavirite u njezin dnevni boravak u staroj kući u Varažinu!

 


Živimo u staroj kući koju smo prije punih sedam godina odlučili obnoviti tako da zadrži stari šarm. Uz crno-bijele pločice koje se prožimaju prvim dijelom kuće, retro vibru našem interijeru daju određeni komadi namještaja, hrpa sitnica koje smo godinama skupljali po buvljacima i raznim sajmovima te crna stolarija koja je kontrast bijelim zidovima…

FOTO: @ANABACINGER

Danas vas vodim u naš dnevni boravak kojim dominiraju prastari drveni podovi, koje smo sami prefarbali u bijelo i time vizualno povećali prostoriju. Uz njih tu se smjestio i zeleni kauč od mekanog baršuna, komad namještaja za koji sam dobila više upita odakle je nego za bilo koji odjevni komad koji sam slikala na Instagramu.

FOTO: @ANABACINGER

Priča o kauču je takva da smo u trenutku useljenja u kuću bili bez kauča jer smo željeli pronaći komad koji će nas oboje totalno osvojiti, a u tadašnjoj ponudi nije bilo modela koji nam se sviđao. Danas možete ovaj tip trosjeda pronaći u gotovo svakom dućanu s namještajem, no u trenutku kad smo mi tražili svoj – bilo ga je gotovo nemoguće pronaći. Na kraju smo ga našli sasvim slučajno u nekom malom salonu namještaja u Bedekovčini i znali smo da je to komad koji će vizualno preuzeti glavnu riječ u boravku.

FOTO: @ANABACINGER

Uz šarene jastuke i zid koji krase plakati i ilustracije brojnih hrvatskih autora, u tom dijelu boravka smjestila se i bijela polica puna dragih uspomena. Tu posebno mjesto ima moja Elle Style Awards nagrada za najbolji modni blog, naša slika s vjenčanja, prastari globus kupljen na buvljaku i suveniri koje smo skupili po putovanjima.

FOTO: @ANABACINGER

Nasuprot trosjedu smjestio se TV kutak koji opet krase razne sitnice poput plakata, mini suvenira, neon lampe, ali i hrpa knjiga i časopisa kojima nikad nisam našla bolje mjesto i jednostavno sam ih zavoljela u ovom kutku. Okvir za vrata spavaće sobe prefarbali smo u zlato i time postigli jedan vizualno jako chic moment, a na njih smo nedavno dodali baby vreću za spavanje koja se savršeno uklopila u cijeli prostor i dodatno naglasila zlatni okvir.

FOTO: @ANABACINGER
FOTO: @ANABACINGER

Za kraj – u ovoj prostoriji se nalazi i moj radni kutak koji je skroz jednostavan i okupan minimalizmom. Uz upečatljiv kauč i hrpu sitnica u bojama koje dominiraju prostorom, odlučila sam da radni kutak mora biti jednostavan i pročišćen.

FOTO: @ANABACINGER

 

Komentari