NEUTRALNO S EFEKTNIM NAGLASCIMA: kopirajte stil ovoga dnevnoga boravka i postignite željeni stil

I vi ste pristalica neutralnih boja i želite tako urediti svoj dnevni boravak, no željeli biste da on ne bude bezličan i monoton? Pronašli smo dnevni boravak koji će zadovoljiti ove vaše zahtjeve. Evo kako ga možete kopirati!

 


Dizajneri preporučuju da baza našega doma uvijek bude neutralna, naročito ako želimo da prostor bude prozračniji i svjetliji. Ovaj savjet vrijedi i za male prostore, jer svijetli tonovi stvaraju dojam veće površine. Stoga ne čudi da većinom domova dominiraju upravo neutralni svijetli tonovi bijele, bež i sive.

No, dobro ih je, naročito ako želite izbjeći bezličnost, sterilnost ili monotoniju, začiniti s akcentima u nekim upečatljivijim tonovima. U obzir dolaze pastelne i jarke boje, kao i zlatna, srebrna i bakrena. Isto tako, razmislite o elementima koji imaju uzorke te sjajne ili neravne teksture jer će podići prostor i učiniti ga atraktivnijim. Drvene površine, kao i prirodni materijali, unijet će toplinu i ugodu koja je iznimno bitna za svaki dnevni boravak.

Predlažemo vam ovaj dnevni boravak inspiriran skandinavskim i boho stilom u kojem možete vidjeti kako neutralnu podlogu kombinirati s upečatljivim detaljima koji će stvoriti privlačan, topao i dinamičan dojam. Pronašli smo u Meblo Tradeu namještaj i detalje kojima ćete kopirati ovaj dnevni boravak!

 

Foto: Canva

No, prije nego krenete u shopping, evo što trebate napraviti:

1. Izmjerite dimenzije boravka kao i dimenzije prozora i vrata i sve skicirajte na papir. Na skicu stavite i raspored elemenata, a pritom izbjegavajte velike komade namještaja staviti uz prozor, kako ne biste spriječili dotok prirodnog svjetla.

2. Omeđite ljepljivom trakom mjesta na podu gdje će se nalaziti namještaj, kako biste vidjeli imate li dovoljno mjesta za prolaz kroz dnevni boravak i nesmetan pristup svim elementima.

3. Prvo odabirite osnovne komade namještaja, a zatim manje pa tek onda detalje.

 

1. Slika Hello Lovely, Meblo Trade, 129,00 kn

2. Sjedeća garnitura Cuban Mollia/Zina, Meblo Trade, 11.538,45 kn

3. Tepih Husky, KARE Hrvatska (dostupan u salonu KARE King Cross), 2.617,30 kn (redovna cijena  3.739,00 kn)

4. Klub stolić Piedra White, KARE Hrvatska, 3.309,00 kn

5. Prekrivač Natural ecru, Meblo Trade, 139,00 kn

6. Podna lampa Belynia, Meblo Trade, 2.019,00 kn

7. Ukrasna biljka Palm Tree, KARE Hrvatska, 2.259,00 kn

8. Vaza Face Pot 30, Meblo Trade, 509,00 kn

 


PROMO

Komentari