KLASIKA I SAMO KLASIKA: elegantni dnevni boravak koji nikada neće izaći iz mode

Projekt idejnog i izvedbenog rješenja obiteljske kuće u Zagrebu uključivao je i osmišljavanje izgleda dnevnog boravka. Studio Mirjana Mikulec interijeri u uređenju se ravnao željom vlasnika kojima se sviđaju elegancija, klasika i bezvremenost

 

 

U novoj obiteljskoj kući studio Mirjane Mikulec osmislio je cjelokupni interijer, a ovaj puta vam predstavljamo dnevni boravak. Prostor boravka od dvadesetak kvadrata okupan je svjetlom i ima izlaz na terasu, a ove bitne faktore svakako je valjalo uzeti u obzir, baš kao i ukus vlasnika koji naginje klasici i eleganciji.

“Kako klijenti vole jednostavnost i klasiku, spojili smo ove dvije stilske vodilje i stvorili dnevni boravak koji odgovara njihovu ukusu. Da bismo to postigli, oslonili smo se na namještaj po mjeri iz Elgrada, kombinirajući iveral i medijapan u bijeloj boji”, napominje dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

Budući da je osnova prostorije izrađena namještajem po mjeri, posebna pozornost posvećena je materijalima. Mirjanin odabir pao je na medijapan jer samo ovaj materijal pruža beskrajne mogućnosti obrade koje itekako dobro dođu kada želimo spoj modernih i klasičnih elemenata. Fronte namještaja u ovom dnevnom boravku imaju bordure i profilacije, a to je bilo moguće postići s medijapanom.

Pored polica i ormara, boravak je opremljen jednostavnim komadima namještaja u svijetlim nijansama – naslonjačem i kutnom garniturom te manjim komadima – stolićem i tabureima u tamnim nijansama. Dizajnerica se se odlučila za jednostavne komade modernih linija. Oni se sjajno nadopunjavaju s pomalo tradicionalnim elementima kao što su Kalcer štukature na zidu ili uklade na frontama namještaja.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

“Iako na prvu možda sterilna i hladna, bijela je boja idealna baza za gotovo svaku prostoriju. U našem je slučaju naglasila obilje prirodne svjetlosti koja dopire kroz izlaz na terasu, ali i omogućila igru bojama i materijalima od kojih je napravljen namještaj. Uz to, osigurala nam je stilsku kombinaciju modernog i suvremenog štiha”, ističe dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

Komentari