Zadnji tren za zaštitu vanjskog drvenog namještaja: evo kako ćete najbolje obojati vrtnu garnituru i ogradu

Nakon što je završila sezona uživanja na balkonima i terasama, vrijeme je da prije zime zaštitite drvene elemente koji su od proljeća na otvorenom. Kako pravilno bojati drveni namještaj te na što sve treba paziti, saznajte u nastavku 

 

 

Jesen i početak zime vrijeme je kada svoj drveni namještaj – stol, stolice, klupe… unosite u kuću, ali to ne znači da ga morate i zapostaviti. Zapravo, sada je idealno vrijeme da ga dotjerate, obnovite i pripremite za iduće proljeće. Isto je i s drvenim ogradama i sjenicama.  Bilo da je riječ o obnavljanju starog drva ili o novim drvenim elementima, uvijek je najvažnija priprema. Ona je nešto zahtjevnija ako je drvo već tretirano.

Pogledajte u video prilogu kako smo obnovili drvenu garnituru, stol i stolce novim slojem Sadolin extra boje u smeđoj nijansi. Naravno, boja se nanijela nakon laganog brušenja.  Ovako obojena garnitura dugo će odolijevati vanjskim utjecajima i svakako nemojte čekati proljeće ili ljeto, bez obzira gdje se ona nalazi – u otvorenom ili zatvorenom prostoru.

Foto: Saša Lisjak

Ista boja nanesena je i na drvene letvice na balkonu, a malo drugačiji tretman imale su nove letvice koje smo stavili umjesto starih i dotrajalih. Koje je sve premaze trebalo nanijeti na njih, budući da je riječ o novom drvu, saznajte u video prilogu!

 

Komentari