DVIJE MALE KUPAONICE: dizajn s najboljim rješenjem, walk-in tušem

Male kupaonice ponekad je teško osmisliti jer moraju zadovoljiti niz kriterija. Ključ uspjeha je u vještom planiranju i unošenju elemenata koji najbolje iskorištavaju prostor.


Dizajneri ističu kako je male kupaonice potrebno pomno planirati te prikupiti sve stručne savjete i trikove kako najbolje iskoristiti svaki centimetar i dati im dojam prostornosti.

Jedno od najboljih rješenja za malu kupaonicu je svako tuš kabina umjesto klasične kade. A još bolja opcija je walk-in tuš, odnosno model u ravnini s podom kojeg možete odvojiti staklenom ili plastičnom pregradom ili gipsanim zidom. Tako uklanjate dojam ograničenja i pojačavate prostornost, a i lakše se kretati kupaonicom.

Pogledajte primjer dvije male kupaonice koje imaju walk-in tuš i kojima ništa ne nedostaje!


KAD JE PROSTOR ZA TUŠ POTPUNO SKRIVEN

U ovoj kupaonici od četiri kvadrata ostavljen je zid koji dijeli tuš od umivaonika, tako da  klasična pregrada za tuš nije postavljena. Zapravo, prostor za tuširanje potpuno je skriven. Bijela pomaže umnožavanju svjetlosti, a crni detalji kupaonici donose moderan izgled .

Foto: El Mueble

Još jedan dobar potez u opremanju malih kupaonica je postavljanje visećeg WC-a s ugrađenim vodokotlićem. Time se eliminira vizualni šum i slika prostora je puno čišća.

Foto: El Mueble

Kako bi tuš bio dovoljno funkcionalan, imajte na umu da mora imati minimalne dimenzije 60 x 60 cm ili će tuširanje biti neugodno. U svakom slučaju, naša preporuka je da širina bude najmanje 70 cm.

Foto: El Mueble

Crni akcenti u kupaonici, kao i mozaik obloge šesterokutnog oblika, zaslužni su za postizanje modernog, aktualnog i vedrog izgleda ove kupaonice.

Foto: El Mueble


 

MALI, ALI DOBRO ISKORIŠTEN PROSTOR

Zamjena kade za tuš je jedna od najčešćih odluka u maloj kupaonici. Čini kupaonicu udobnijom i vizualno proširuje prostor. Tako je učinjeno i u ovoj maloj kupaonici od 3,5 kvadrata u koju je postavljen i fiksni poluparavan koji sprječava močenje wc školjke. Kako bi se dobio kontinuitet, isti je pod korišten u cijeloj kupaonici, također u tušu.

Foto: El Mueble

U adaptaciju ove male kupaonice s tuš kabinom odlučeno je da se ugradi WC vodokotlić koji daje čišću sliku prostora. Osim toga, gornji prostor iskorišten je za smještaj prilagođenog ormara koji daje prostor za pohranu.

Foto: El Mueble

Zbog malih dimenzija ove kupaonice, nastojalo se maksimalno osloboditi prostor. Iz tog razloga odabran je nadgradni umivaonik koji ostavlja površinu slobodnom za postavljanje proizvoda za osobnu higijenu, kao i ugrađena slavina koja nudi pročišćenost.

Foto: El Mueble

Kao što ste vidjeli na prethodnim slikama, jedan od resursa korištenih u ovoj kupaonici bilo je postavljanje iste porculanske pločice na radnu površinu, pod i zidove. Tako se kupaonica čini većom nego što jest.

Komentari