GLAVNA ATRAKCIJA U KUHINJI: praktični šank ima i veliku estetsku ulogu

Šank je postao nezaobilazni element u dizajnu moderne kuhinje te pored praktičnosti, podiže njezin izgled. Imamo super ideje kako ga uklopiti u prostor!

 


Kombinacija kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka odgovor je na moderni način života i kao takav ispunjava potrebe vlasnika. Tada je vlasnicima sve nadohvat ruke te se uspostavlja komunikacija u prostoru.

Foto: Projekt Tatjane Voevodine

Pored toga, izvrsno je rješenje za planiranje koje oslobađa dragocjeni prostor i dodaje prozračnost interijeru. Dnevni prostor otvorenog koncepta dobar je način iskorištavanja malog prostora.

Foto: Sergej Krasjuk

No, u otvorenom prostoru, uvijek je dobro istaknuti zone kako bi se odvojili različiti sadržaji unutar njega.

Za vizualno odvajanje radnog prostora kuhinje od blagovaonice i dnevnog boravka, dizajneri često koriste šank. Možemo reći da je šank doista postao ‘must have’ u modernim kuhinjama i to ne samo zbog zoniranja prostora.

Foto: Polina Poludkina

On se može nalaziti u svim vrstama stambenog prostora različitih površina, kao i stilova. Divno izgleda u malim stanovima, vikendicama, apartmanima i kućama.

Foto: BW Buro

Osim praktične uloge – radne površine, prostora za skladištenje i mjesta druženja, šank često postane mjesto za brze obroke. A ako je prostor manji – i zamjena za blagovaonicu!

Foto: Aleksandra Kurljagina

Moderan i ergonomski, šank će značajno uštedjeti prostor i povećati funkcionalnost radnog prostora. Dizajneri koriste šank u interijerima različitih stilova: od potkrovlja i industrijske do moderne klasike i art decoa.

Foto: Maksim Maksimov

Pravilno odabrani oblici, završni materijali i boja šanka učinit će prostor ne samo praktičnim, već i elegantnim i izražajnim.

Pronašli smo za vas ideje koje će vam biti pravi izvor nadahnuća!

Foto: Vitalij Safjanenko

 

Komentari