TRANSFORMACIJA STARE TERASE: četiri različite stilske ideje za vaš vanjski prostor

Krećete u obnovu svoje terase, dvorišta ili balkona no ne možete se odlučiti u kojem stilskom pravcu krenuti? Imamo za vas četiri prijedloga koji će vam biti pravo nadahnuće!

 


Vanjski prostor, pa bila to i malena lođa s prozorima, uvijek je dragocijeno mjesto. Naročito nam je to bitno tijekom ljetnih mjeseci, kada želimo što više vremena provesti izvan svoja četiri zida i uživati na svježem zraku.

Ako se još niste pozabavili uređenjem vanjskog prostora, imamo četiri super poticajne ideje transformacije starog dvorišta. Vjerujemo da će svatko naći inspiraciju prema svojim željama!


PRIJE:

Poznata francuska trgovina za dom i DIY projekte, Castorama, donijela je četiri stilski različita prijedloga preuređenja zapuštenog starog i bezličnog dvorišta koje ne izgleda nimalo privlačno da bi se u njemu provodilo slobodno vrijeme.

Nova varijante uređenja prikrile su nedostatke, donijele novi namještaj i pregršt životnosti i stila. Pogledajte sve opcije i odaberite onu koja vam se najviše sviđa!

Foto: Castorama

1. URBANI INDUSTRIJSKI ŠTIH

Siva je kraljica i eksterijera, a toplijom ju možete učiniti dodavanjem prirodnih tkanina, ratana, zelenila… Sve to učinjeno je u ovoj varijanti u kojoj dominira siva s crnim akcentima, što podsjeća na popularni industrijski stil.

Foto: Castorama

Keramičke pločice plijene svojim dizajnom, ali su istovremeno zbog uzorka jednostavne za održavanje. Većina biljki smještena je u velike tegle kako bi izdržale zimu.

Jednostavno jedro umjesto suncobrana donosi ugodan hlad u slučaju jake vrućine, a ljuljačka još veću dozu uživancije i opuštanja.

Foto: Castorama

2. NIJANSE PLAVE PRIZIVAJU MORE

Plave nijanse su, baš kao i drvo, uvijek dobrodošle u vanjskom prostoru. U kombinaciji s drvom plava daje moderan i originalan izgled ovom nekada sumornom dvorištu. Jedan cijeli zid je pobojan u plavu koja podsjeća na putovanje, odmor i morsko plavetnilo.

Foto: Castorama

Namještaj  za sjedenje je od paleta a dužinom cijelog jednog zida je podignut drveni sanduk u kojeg je zasađeno bilje.

Pod je obložen drvom koje stvara dojam toplog seljačkog poda, a na njega je dodan tepih za vanjski prostor.

Foto: Castorama

3. PRIRODNO I SPOKOJNO

Ovo je vrsta uređenja koja će vam donijeti donijeti spokoj i odmor čim se smjestite u svoj eksterijer. Kamen na tlu, drvena pergola prekrivena trstikom, jednostavni komadi namještaja, varijacija prirodnih tonova te bež, bijela i mrvica žute da začini sve to!

Foto: Castorama

I kao i uvijek, sve je začinjeno biljkama. Ovaj put su odabrane one koje donose dah toplijih krajeva. I eto vas na odmoru kod kuće!

Foto: Castorama

4. DAŠAK BRAZILA

Zid je ožbukan u bijelo kako bi reflektirao svjetlost, a zatim je oslikan muralom vrlo šarenog kolorita. To je dvorište koje budi radost života na suncu. Tu su naravno i biljke, a među njima i stabalca banana za  dodir Južne Amerike.

Foto: Castorama

I namještaj je šaren te donosi vedre tonove narančaste, plave, zelene i žute. Pod je svijetao i neutralan pa će podnijeti promjene stila bez potrebe za mijenjanjem.

Foto: Castorama

 

 

 

Komentari