Pet modernih kupaonica. Inspirirajte se izvrsnim dizajnerskim rješenjima

Najteži dio u adaptaciji kupaonice ili prilikom gradnje novoga doma je kako sve elemente uklopiti u jednu stilsku cjelinu – koje boje i uzorke pločica kombinirati, kakve ormariće i ogledala odabrati, kamo staviti detalje, odrediti stilske akcente….

 

Kupaonica je veliki financijski izdatak te uvijek posljednja čeka u redu na adaptaciju. Jer, dok u spavaćoj sobi možete tek neke komponente – zamijeniti krevete, ormar ili boju na zidovima, a u dnevnoj garnituru za sjedenje, zavjese, stolić ili zidnu dekoraciju, u kupaonici ustvari morate promijeniti – sve. Možete ju eventualno osvježiti novim ručnicima, ormarićem, policom i detaljima, no teško da će se uklopiti u postojeće sanitarije te zidne i podne obloge.

Potrebno je pomno planiranje prostora, informiranje o sanitarijama i ostalim elementima, a onda možda i najteži dio – odluka koji uzorak ili boju pločica odabrati ili model umivaonika, tuša, školjke… To doista nije lak zadatak, stoga smo za vas pripremili pet prijedloga modernih kupaonica koje su osmislili dizajnerski studiji.


1. DOMINACIJA BIJELE I TRENDI TUŠ KABINA

Prozračna bijela kupaonica koja inzistira na svijetlim neutralnim tonovima, prije svega bijeloj. Njome su obloženi zidovi – što bojom, što keramikom te se nalazi na sanitarijama – umivaonicima i školjki. Riječ je o maloj uskoj kupaonici od 4 kvadrata, u kojoj je jedan dio iskorišten za tuš kabinu, a bočne strane za školjku, odnosno umivaonik s ormarićem.

Crni akcenti podigli su dojam, naročito crni profili na tuš kabini i tuš, kojima je kupaonica dobila karakter.

Foto: Vicugo

 

Foto: Vicugo
Foto: Vicugo
Foto: Vicugo

2. INSPIRIRANA MOREM I SUNCEM

Mnogi žele unijeti vedrinu i dinamiku u kupaonicu ili atmosferu koja će ih podsjećati na more. Najlakše ćete to postići unošenjem plave i žute, koje ne moraju biti na sanitarijama, nego galanteriji ili ručnicima, zavjesama za tuš, tepihu i dekoracijama.

Budući da je riječ o kupaonici male kvadrature od 3,5 kvadrata, odlučeno je da osnova bude bijela, pa su dizajneri, kako ne bi sve izgledalo bezlično, kombinirali dvije vrste pločica, od koje jedne imaju reljefnu površinu.

Foto: Vicugo
Foto: Vicugo

3. ZA LJUBITELJE PRIRODE I TROPA

Inspiracija prirodom može se ostvariti na razne načine – drvenim ormarićima ili policama, pločicama s uzorkom drveta ili zelenim nijansama. Noviji trendovi unose prirodu tropskim i jungle motivima na zavjesama za tuš kabinu, pločicama, ručnicima ili pak tapetama.

Naime, mnogi proizvođači sada u ponudi imaju i specijalnu liniju tapeta koja je otporna na vlagu i može se nalaziti u kupaonici.

FOTO: JT GRUPA

 

FOTO: JT GRUPA

 

FOTO: JT GRUPA

4. ČETIRI VRSTE PLOČICA U VINTAGE OAZI

Za male kupaonice ne preporučuje se miješanje previše boja i uzoraka, no ovdje su dizajneri prekršili to pravilo, a rezultat je više nego dobar. Uz bijele i sivo-plave metro pločice, kombinirane su i one s uzorkom drveta kao i crno-bijele. Tako je ovdje naglasak stavljen na keramiku, dok su sanitarije jednostavnog i nenametljivog dizajna.

 

Foto: Małgorzata Opala/Fotoaktywne

 

Foto: Małgorzata Opala/Fotoaktywne
Foto: Małgorzata Opala/Fotoaktywne
Foto: Małgorzata Opala/Fotoaktywne

ELEGANCIJA IZNAD SVEGA

Puno ogledala, mramora, sjajnih površina i jednostavnih, ravnih površina – tako ćete vrlo lako dovući eleganciju u svoju kupaonicu.

Ovdje je vrlo efektno riješen i problem perilice i košare s prljavim rubljem, koje su sakrivene u ormarić s rupičastim frontama, koji se nalazi odmah na ulazu.

FOTO: JT GRUPA
FOTO: JT GRUPA
FOTO: JT GRUPA
Komentari