POVOLJAN MAKEOVER: osvježenje kuhinje i blagovaonice u vremešnoj obiteljskoj kući

Kuhinja je jedna do najskupljih investicija u uređenju doma, stoga adaptacija zna čekati i godinama. U međuvremenu, uvijek je dobro osvježiti je s malim budžetom i tako ipak postići osvježenje

 

 

Dok čekate bolju priliku za novu kuhinju i(ili) blagovaonicu, nudimo vam prijedlog da napravite brzi makeover koji vas neće financijski iscrpiti, a promjena koja će se dogoditi u prostoru bit će itekako efektna te ćete imati dojam da ste promijenili kompletan namještaj te podne i zidne obloge!

Na primjeru makeovera kuhinje i  blagovaonice u domu španjolske blogerice Ximene pogledajte kako to možete učiniti!


BLAGOVAONICA

Ximena i njezin partner kupili su staru kuću smještenu u borovoj šumi uz more, u Costa Doradi. Kako je Ximena ljubiteljica interijera i DIY projekata, a usto im budžet nije omogućavao velike troškove, odlučili su zadržati postojeći namještaj.

Iako zastario i nimalo atraktivan, nova vlasnica vidjela je u njemu veliki potencijal pa je krenula na posao i obnovili prostoriju po prostoriju.

 

Foto: @sweetmoments / Instagram

Prve na redu bile su kuhinja i blagovaonica. Dok je kuhinja zasebna prostorija povezana vratim s hodnikom, blagovaonica je otvoreni prostor povezan s hodnikom te iz nje vode stepenice na gornju etažu.

Stoga je u obnavljanje trebalo uključiti i stepenište, koje izgleda vrlo atraktivno nakon što je Ximena na vertikalne dijelove stepenica stavila vinilne pločice s vintage uzorkom.

Također, drveni dio rukohvata je obnovljen novim slojem boje.

Foto: @sweetmoments / Instagram

Nakon stubišta, obnovljeni su stol, stolice i vitrina te su dobili novu boju i shabby chic ugođaj brušenjem rubova, dok je ploča stola bajcana i izbijeljena te prelakirana. Bijelom bojom prostor je postao znatno svjetliji i vedriji, a dekoracije i bilje dodatno su osvježili prostor.

Podovi su zadržali staru keramiku, koja se posve dobro ukllopila

Foto: @sweetmoments / Instagram

 


KUHINJA

Prostor male kuhinje zahvaljujući novom sloju boje i ostalim izmjenama izgleda znatno svjetlije, iako je zadržao starinski šarm što su vlasnici i htjeli.

 

Foto: @sweetmoments / Instagram

Radna ploha i gornji i donji ormarići pobojani su u bijelu boju, a preko postojeće keramike stavljene su vinilne pločice, istovjetne onima na stubištu čime se povezano prostor.

Foto: @sweetmoments / Instagram

 

Komentari