MODERNIJA BLAGOVAONICA: nagradno preuređenje za mamu Ivanku

Martina je na nagradni natječaj prijavila blagovaonicu u obiteljskom domu, kako bi iznenadila svoju svoju mamu. Pogledajte kako izgleda blagovaonica nakon preuređenja!

 

 

 


InDizajn tim nedavno se zaputio u Zaprešić kako bi preuredio blagovaonicu koju je gledateljica Martina prijavila. Nova, osvježena blagovaonica trebala je biti iznenađenje za njezinu mamu.

“Martina je jedna od petero djece gospođe Ivanke, a želja joj je bila iznenaditi mamu novom blagovaonicom. Nakon osvojenog natječaja, InDizajn tim je uzeo potrebne mjere, odabrao namještaj i sve potrebno za preuređenje i krenuo u akciju”, otkriva Mirjana Mikulec.

Na prvu blagovaonica izgleda sasvim solidno, no ustvari ima mnoge nedostatke. Osim izgleda blagovaonice koji ni Martini ni njezinoj mami nije bio nimalo drag, namještaj je zastario i klimav, a potrebno je bilo promijeniti i visilicu. Dakle, pravo je vrijeme za promjenu!

 

Foto: Marko Cindrić

 


Cilj preuređenja bio je i sa zidova maknuti zlatne dijelove kako bi se dobio suvremeniji prostor. Zato ih je bilo potrebno obojiti dva puta kako prijašnja boja ne bi probijala na površinu novog sloja. Uz to, osvježen je i ostatak zidova – postojeće štukature su zadržane, ali se dizajnerica poigrala bojom koja u trakama prelaziti sa zida na strop.

Kako izgleda osvježeni zid pored blagovaonice, provjerite u video prilogu!

 

Foto: Marko Cindrić

 


Zatim je red došao na novi stol, stolice i tepih. Umjesto visilice stavljene su dvije koje bolje pristaju novom izgledu blagovaonice, a stari rolo zastori zamijenjeni su bogatijima kako bi prostor dobio dodatnu toplinu.

“Stari stol zamijenjen je suvremenim modelom koji smo kombinirali s dvije vrste stolaca, a priču smo podignuli dvjema visilicama i tepihom. Budući da smo odabrali veliki stol, odlučili smo se i za veliki tepih. Drveni stol bojom smo uskladili sa stolcima, ali i pregradom kojom smo djelomično odvojili blagovaonski dio od dnevnog boravka. Ratan na pregradi uklopio se sa zadanim elementima u prostoru. Tepihom i zavjesama utoplili smo cijelu blagovaonicu, a biljkama i dekoracijama povezali u skladnu cjelinu.”, ističe dizajnerica.

 

Foto: Marko Cindrić

 

Komentari