SUVREMENI DIZAJN I IGRA DETALJIMA: zavirite u obiteljski stan čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec

Dobrodošli u funkcionalan i udoban četverosobni stan od 100 kvadrata u širem središtu Zagreba kojeg je studio Mirjane Mikulec uredio u potpunosti. Kako je riječ o novogradnji, preinake kao ni  građevinski zahvati nisu bili potrebni

 

 


Obiteljski dom čije uređenje potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri nalazi se u novogradnji u širem centru Zagreba i prostire na površini od 100 četvornih metara. Riječ je četverosobnom stanu koji se sastoji od dnevnog prostora, tri spavaće sobe, hodnika i dvije kupaonice.

“Budući da je riječ o vrlo dobro isplaniranoj novogradnji koja odgovara suvremenom načinu života i potrebama vlasnika, zadržali smo postojeće tlocrtno rješenje, a manje intervencije napravili smo kuhinjskim elementima kojima smo zatvorili pogled iz kuhinje prema ulazu u stan i stvorili ulazni prostor“, naglašava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Studio Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Naime, prema originalnom tlocrtu hodnik je bio dio otvorenog dnevnog prostora te je dizajnerica odlučila odvojiti barem djelomično ulazni prostor od kuhinje i to njezinim produženjem. Izvedeni su visoki kuhinjski elementi koji su ujedno i pregrada. Sa stražnje strane kuhinjskih elemenata formirano je malo predsoblje. Time je kuhinja dobila više prostora za pohranu, a hodnik mjesta za praktične sadržaje koji usto izgledaju vrlo atraktivno.

Još jedna intervencija odnosila se na nove keramičke pločice s prekrasnim uzorkom mramora u kuhinji.

Studio Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Zahtjeva od strane vlasnika nije bilo puno, tako da je dizajnerica sa svojim timom imala odriješene ruke u uređenju. Njihove želje svodile su se na to da novi dom bude funkcionalno, ugodno i moderno obiteljsko gnijezdo. Konačan rezultat je suvremeni interijer jednostavnih linija u kojem se odvija lijepa igra dekorima i detaljima. Na neutralnu bazu dodani su dekori, detalji, uzorci i boje koje prostor čine balansiranim, zanimljivim i ugodnim za življenje.

U dnevnom dijelu prevladavaju nešto tamniji dekori, naročito prisutni u kuhinji, no s obzirom na veličinu samog prostora i puno prirodnog svjetla, prostor je prozračan te je postignut suvremen izgled. Blagovaonski dio spojen je s kuhinjom čime se uštedjelo na prostoru.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Umjesto blagovaonice, stol se nastavlja na kuhinjske elemente – tako su vlasnici dobili puno veći dnevni boravak što je i bio jedan od ciljeva uređenja. Prostor za blagovanje, odabirom drvenog stola i različitih stolica vizualno odvaja prostor kuhinje i dnevnog boravka.

U dnevnom prostoru otvorenog koncepta kao i ostatku stana ravne i moderne linije oplemenjene su dekorima drveta u nekoliko nijansi te detaljima poput ukrasnih jastuka, vaza, slika i postera na zidovima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Privatna zona s tri spavaonice nalazi se s druge strane ulaznog prostora te su uređene u mladalačkom štihu i inspirirane skandinavskim stilom. Svaka od spavaonica, prema zahtjevu vlasnika, maksimalno je iskorištena i sadrži spavaći dio, radni kutak te puno mjesta za odlaganje.

Dojam zatrpanosti spriječili su svijetli tonovi namještaja i zidova. U tome je timu Mirjane Mikulec veliki saveznik bio namještaj po mjeri, koji dominira i ostatkom stana.

Studio Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Komentari