PRAVA OAZA ZA UŽIVANJE: stara tradicionalna kuća prilagođena suvremenom načinu života

Stara kuća u gradiću Pratu u najromantičnijoj talijanskoj pokrajini Toskani renovacijom je obnovljena te prilagođena suvremenom načinu života. No, ipak je sačuvan autentični duh kroz neke elemente


 

Stara tradicionalna kuća u Pratu u talijanskoj pokrajini Toskani obnovljena je kako bi se spasila od potpunog propadanja, ali i novim izgledom i sadržajima prilagodila suvremenom načinu života. Površina interijera od 110 četvornih metara raspodijeljena je na tri etaže – suteren, prizemlje i galeriju.

Nekadašnji suteren koji je imao ulogu podruma za skladištenje hrane i ostalih stvari pretvoren je u spavaću sobu, a prizemlje je zadržalo ulogu dnevnog prostora – kuhinje i blagovanja te mu je dodan mali moderni kutak za čitanje i odmor.

Foto: Darragh Hehir

Galerija je stvorena renovacijom i na njoj je osmišljen dnevni boravak. Tako je stvoren idealan ljetni dom za vlasnike koji ovdje provode godišnji odmor. Tako se idiličan okoliš koji odiše tradicijom preselio i u interijer. V

lasnici su željeli modernizaciju svoga privremenog doma, ali su od arhitekata iz studija P + B Architecture zahtijevali da se u njemu zadrži autentični duh i tradicija. To je najviše vidljivo u kamenim zidovima, stropnim gredama, izboru boja i materijala te detaljima.

Foto: Darragh Hehir

Zidovi su obojani u bijelo, a korišten je i namještaj svijetlih tonova kako bi više svjetla došlo u prostor. Tako kuća izgleda prostranija, a da se pritom nije izgubio autentični šarm.

Kamen i keramika s vintage uzorkom savršeno koegzistiraju u prostoru, baš kao i namještaj u skandinavskom i modernom stilu s drvenim podovima i željeznom ogradom.

Foto: Darragh Hehir

 

Komentari