NOVITETI IZ SVIJETA KERAMIKE: inspirirajte se trendi prijedlozima za svoju kupaonicu

Pri uređenju kupaonice, keramika će se sigurno naći na listi stvari koje morate odabrati. Ako vas zanima koji su noviteti u svijetu keramike, ali i kompletnog kupaonskog asortimana, u nastavku možete saznati sve o tome!

 

 


Prostorija doma kojoj je pri osmišljavanju potrebno posvetiti najviše pozornosti, neupitno je kupaonica.

Kvadratura i određeni tehnički zahtjevi određuju raspored kupaonice, no pažljivim planiranjem, svoju kupaonicu možete pretvoriti u svoju spa oazu. Svako preuređenje kupaonice prvo započinje traženjem inspiracije i odabirom pločica, a mi smo to potražili u Credo centru”, otkriva dizajnerica Mirajana Mikulec.

Foto: Credo centar

SVE POČINJE ODABIROM PLOČICA

Uređenje kupaonice najčešće počinje odabirom pločica. U današnje vrijeme njihov izbor je doista impresivan pa pogledajmo što je najtraženije.

“Već dulje vrijeme najpopularnije su pločice s uzorkom mramora i betona, no svaka godina donese neke nove trendove. Tako se tema mramornih pločica odmaknula od klasičnih bijelih s crnim žilama i fokus je stavljen na nove interpretacije najluksuznijih mramora, minerala i dragog kamenja, u svim bojama. Također, popularne su pločice velikih formata, od 60 x 60 cm do ploča visine čak 3 metra. Terrrazzo pločice ove su godine donijele nove teksture različitih boja, a najpopularnije su naše lagerske pločice u sivim i bež tonovima.”, rekli su nam u Credo centru.

Foto: Credo centar

Također, ono što treba imati u vidu kod pločica industrijskog stila je elegantan metalik odsjaj. Ovaj stil dobio je i novu paletu boja od kojih su vrlo zanimljive zelena i plava. Što se uzoraka tiče, bezvremenski klasik uvijek su pločice marokanskog stila u malim formatima, a uz njih vrlo su popularni i razni geometrijski oblici.

Pločice s uzorkom odličan su odabir ako želite naglasiti jedan zid u svojoj kupaonici ili ako svojoj kuhinji želite dati određen šarm.

Ljubitelji pločica s uzorkom betona uživaju u velikom izboru boja i dimenzija. Naši kupci često se odluče za sive boje, no u zadnje vrijeme vrlo su popularni bež i smeđi tonovi s decentnom teksturom”, otkrivaju nam u Credo centru.

Foto: Credo centar

SANITARIJE U BOJI

Uz pločice, i u sanitarijama su se pojavili novi trendovi koji su mnogima odmah zapeli za oko.

“Novi i vrlo atraktivan trend u uređenju kupaonica također su i sanitarije u bojama. Sanitarije u prekrasnim pastelnim tonovima pružaju priliku za potpuno novim dizajnerskim rješenjima.

Foto: Credo centar

 

Foto: Credo centar

TRENDI MIJEŠALICE

Treća bitna stvar pri uređivanju kupaonice su  miješalice koje već odavno nisu samo kromirane

“Suvremena tehnologija i kvalitetni materijali naših partnera omogućili su široku paletu boja za slavine – od različitih sivih boja preko crne i bijele do raznih nijansi zlatnih i bakrenih boja”, ističu u Credo centru.

Kako biste postigli skladnu dizajnersku kupaonicu, predlažemo da profile tuš kabine i kupaonski accessories uskladite s bojom slavine”, savjetuje za kraj Mirjana Mikulec.

Foto: Credo centar

Više o trendovima u kupaonicama saznajte u video prilogu!

 

 

Komentari