Kupaonica u samo 3m2: očarat će vas njezina ljepota i funkcionalnost

Skromna kvadratura kupaonica jedan je od najčešćih nedostataka današnjih stanova jer nam je teško realizirati sve svoje planove i želje te postići da se maksimalno iskoristi prostor. No, rješenje uvijek postoji, naročito kada ga projekta prihvati dizajner…

 

Prostrane kupaonice u kojima s nije štedjelo na kvadratima, kao i one s dotokom prirodnog svjetla, odnosno prozorima danas su stvar prošlosti. O takvim kupaonicama, naročito u stanovima, možemo samo sanjati. Dakle, preostaje nam samo što bolje i pametnije iskoristiti prostor koji nam je na raspolaganju. U primjeru projekta dizajnerskog studija Mirjane Mikulec kupaonica je iznosila svega 4 četvorna metra. Dakle, kada nije dolazila u obzir, a moralo se paziti na dimenzije elemenata kao i svaki centimetar prostora.

No, ipak se našlo mjesta za ono nužno – tuš u ravnini poda, školjku i lavabo s ormarićem, pa i malo više od toga. Dizajnerica je odlučila malo eksperimentirati te je umjesto keramičkih pločica svijetlih nijansi, bez uzorka i malih dimenzija, kako se preporučuje u malim kupaonicama učinila suprotno.

Malu kupaonicu u starom građanskom stanu krase pločice dimenzija 1×1 metar, s uzorkom koji nije odviše nametljiv, ali je itekako primjetan. Visoki stropovi omogućili su eksperiment i s bojom zida i ukrasima. Veći dio zidova naime prekriven je pločicama, a ostatak, prema stropu, tamnozelenom nijansom, tzv. ‘šumskom zelenom’ koja je trenutno pravi hit u interijerima. Mjesto gdje se spadaju zid i strop ukrašen je širokim i naglašenim štukaturama, koje su poveznica s vremenom nastanka zgrade i izgledom interijera u to vrijeme.

Pogledajte u video prilogu kako je tekao projekt uređenja ove male preslatke kupaonice!

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari