Naša nova spavaća soba: neutralne nijanse unijele su harmoniju i profinjenost

Zavirite u spavaću sobu nestandardnog oblika i pogledajte između ostaloga kako je studio Mirjana Mikulec interijeri riješio prostor uskog i neupotrebljivog ulaznog dijela koji nalikuje tunelu te ga učinio atraktivnim

 

Spavaća soba u zagrebačkoj novogradnji zauzima površinu od 15 četvornih metara što je bilo dovoljno da se ona opremi osnovnim sadržajima. Jedini problem predstavljao je ulazni prostor koji ustvari oduzima dragocjenu kvadraturu od dva četvorna metra, a posve je neupotrebljiv. Kako je uzak, u njega se nije mogao smjestiti ni najmanji komad namještaja te tako prostor učiniti barem malo funkcionalnim, tim Mirjane Mikulec odlučio je uljepšati ga tapetama. Dekorativnim elementom izbjegao se dojam tunela koji je ovaj dio sobe ostavljao te se stvorio originalan prostor koji plijeni svojom estetikom.

Iz uskog ulaznog prostora pogled pada na ležaj s modernim tapeciranim uzglavljem. Viši model Perfecta Dreams kreveta je, kao i stil uređenja cijele sobe, bio odraz želja vlasnika. Htjeli su neutralne boje i jednostavan dizajn koji je spoj modernog i klasike. Tim Mirjane Mikulec odlučio se za štukature na zidovima te uklade i stakla na frontama ugradbenog ormara te trendi noćne ormariće koji drvenom površinom donose malo topline, a usto su i jaki stilski naglasci u prostoriji. Kako bi se bolje iskoristio prostor, ugradbeni ormar i komoda rađeni su po mjeri.

 

Kako je teklo cijelo uređenje najintimnije prostorije za odmor u svakom domu, pogledajte u video prilogu!

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari