Elegantna i profinjena spavaća soba s bezvremenskim štihom

Pogledajte opremanje elegantne i profinjene spavaće sobe od 15 četvornih metara koja ne slijedi trendove nego je svojim uređenjem prilično tradicionalna i jednostavna, baš kako je zaželio klijent.

 

U trosobnom stanu u širem centru Zagreba 15 kvadrata prostora s nišom namijenjeno je spavaćoj sobi. Budući da tim Mirjane Mikulec nije smio intervenirati u tlocrt, prostorija je iskorištena na najbolji mogući način, pa je prostor iza niše upotrijebljen za garderobu. Kako nijansa parketa vuče na smeđu on nam je diktirao ostatak sobe koja je uređena u sličnim tonovima. Centralno se smjestio krevet s visokim uzglavljem, baš kako su klijenti željeli, s noćnim ormarićima, a ostatak slobodnog prostora iskorišten je za komodu s ladicama.

“Odlučili smo se za smeđu varijantu tapeciranog kreveta kojem ćemo pridružiti dva mala drvena stolića koji će imati funkciju noćnih ormarića”, objašnjava Mirjana Mikulec te dodaje:

“Za potpuni dojam trebat će nam još mnogo toga, nastavljamo s odabirom rasvjete, noćnih lampica, jastuka, tepiha te dekoracija. Baza sobe je smeđa, odabir detalja birali smo prema nijansama koje nalazimo u tapeti, a to su smeđa i zlatno bež nijansa koje ćemo obogatiti tonom zelene u detaljima. Zid nasuprot kreveta pobojan je u sivu, u dvije pruge koje će omeđivati TV koji dolazi na zid”.

 

 

 

Drveni stolići tu su za odlaganje knjiga, a uz njih smo odabrali male noćne lampice sa zlatnim podnožjem. Pored kreveta s obje strane dolaze mekani tepisi u bež smeđim tonovima koji osiguravaju toplinu bosim nogama. Tek nekoliko elementa u zagasitoj zelenoj sobi daju malo kolorita, a originalna slika zadnji je element koji nedostaje da bi uređenje priveli kraju.

Kako je teklo uređenje ove spavaće sobe korak po korak, pogledajte u video prilogu!

 

 

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Darko Mihalić

Komentari