OVO JE POSEBAN MAKEOVER: obnovljen dnevni prostor za djecu doma Sv. Marko Križevčanin

Mirjana Mikulec i njezin InDizajn tim je imao čast i zadovoljstvo sudjelovati u još jednom humanitarnom projektu, uređenju dnevnog prostora dječjeg doma  Sv. Marko Križevčanin u Križevcima.


Ovo je za InDizajn bilo preuređenje kojem se posebno veseli! Pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi opremajući im neki dio u njihovu smještaju je postala gotovo stalna praksa dizajnerice Mirjane Mikulec i njezinog tima a u tome im se pridruže i brojne tvrtke. Ovaj puta se za glavno pokroviteljstvo pobrinuo Mastercard Hrvatska.

InDizajn se sada vratio u Križevce, kako bi u dječjem domu Sv. Marko Križevčanin, nakon obnavljanja blagovaonice preuredio i dnevni dio.

Riječ je o 81 kvadrata otvorenog prostora, a na dnevnu sobu otpada 40 kvadrata. S obzirom na kvadraturu i količinu posla bila su potrebna dva radna dana.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Tlocrtno smo dnevni prostor podijelili u dvije zone, jednu s TV-om i jednu za druženje. Zbog toga smo TV prebacili na drugi zid, zbog čega je bio potreban i knauf. Osim toga, bilo je potrebno nabaviti i laminate, boju za zidove i namještaj”, objašnjava dizajnerica.

Preuređenje je krenulo od iznošenja starog namještaja te je postavljen laminat kojeg je donirao Elgrad.

Zatim je na red došla obnova zidova bojom koju je osigurao Bauhaus. Dva zida su osvježena bijelom bojom, a druga dva i strop su pobojani u umirujuću plavu. Nakon toga stavljene lepršave stropne dekoracije i sve je bilo spremno za unošenje namještaja.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

S obzirom na to da u domu boravi 30-ak djece, jedna od najbitnijih stavki je bila osigurati dovoljno sjedećih mjesta. Stavljene su dvije sofe i dvije kutne garniture, ispod njih tepisi za toplinu pod nogama, a i kako bi se najmlađi mogli igrati na njima. Jednu od kutnih garnitura donirala je tvrtka Kauch, dok se Regeneracija Zabok pobrinula za tepih.

Zidovi su ukrašeni jednostavnim naljepnicama koje je djeci poklonio Magis Wall.

“Kao što smo i isplanirali, prostor smo podijelili u dvije zone, a vizualno smo to napravili bojama. Dio za druženje i igranje osvježili smo bijelom bojom, a uz pomoć djece zidove smo razigrali naljepnicama koje se nastavljaju na prethodno uređenje blagovaonice. Drugi dio namijenjen je gledanju televizije i za njega smo birali veselu plavu boju sa zanimljivim stropnim dekoracijama koje su zasigurno dale pečat ovom prostoru”, opisuje prostor nakon preuređenja Mirjana Mikulec.

 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Osim što je prostor sad vizualno atraktivniji, on je prije svega i funkcionalniji i sigurna sam da će u njemu sada više uživati i odgajateljice, ali i oni najvažniji, djeca”, dodaje za kraj.

U video prilogu pogledajte preuređenje korak po korak!

Komentari