Blagovaonica i dnevni boravak u muškom stanu: uređenje koje koketira s industrijskim stilom

Bez većih građevinskih radova, tim Mirjane Mikulec opremio je dnevni i blagovaonski prostor u muškom stanu te u njega uklopilo i radni kutak. Prema izričitoj želji klijenta birana je siva boja i sve odiše industrijskim stilom.

 


 

Nakon kupovine stana u starijoj gradnji u većini slučajeva slijedi veće ili manje preuređenje. Takva situacija bila je i u muškom stanu u zgradi iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Novi vlasnik želio se useliti čim prije u svoj novi dom, bez većih građevinskih radova, a tim Mirjane Mikulec zadužen je za opremanje dnevnog i blagovaonskog prostora koji se nalaze u jednoj većoj prostoriji.

“U stanu smo zatekli novu stolariju, tako da nema potrebe za mijenjanjem. Zato bih rado da smo mogli promijeniti podove, međutim investitor nije želio ni čuti za to. Tako je zadržana postojeća podna obloga. Ali smo zato u projekt uređenja uspjeli uključiti promjenu rasvjetnih tijela”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

Screenshot InDizajn

Kako u dnevnom prostoru nema velikih intervencija, Mirjana i njezin tim su se usredotočili na odabir i pozicioniranje namještaja. Prije toga, napravljeno je nekoliko prijedloga tlocrta, a budući da je investitor inzistirao da blagovaonica bude odmah u kuhinju odluka je pala na varijantu koja to zadovoljava. Ipak, da blagovaonskim stolom ipak ne bi zatvorili prolaz iz kuhinje u prostoriju, on je prislonjen uz zid.

 

 


Osim dnevnog i blagovaonice, zadatak je bio u prostor uklopiti i radni kutak koji se smjestito kraj ulaza te osmisliti cijeli prostor tako da se u njega uklapa i postojeća siva sofa.

Novi vlasnik u stan je donio svoju sofu koja je u odličnom stanju i koju je želio uklopiti u priču pa nju nismo mijenjali. Što se tiče stila i boja, bio je vrlo izričit – jedino siva je dolazila u obzir, a osim toga želio je i da sve odiše industrijskim stilom pa smo u tom smjeru birali namještaj”, objašnjava dizajnerica.

Prateći želje klijenta, sve odabrano koketira s industrijskim stilom. Tako prevladava siva boja s elementima crne i drvnog dekora.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Dio zidova se obojao u sivu boju, a u prostor su uneseni blagovaonski stol i stolice, tepih, klub stolić, komoda, novi komadi rasvjete i detalji koji su dali industrijski štih s dozom topline.

“Jako sam zadovoljna kako je ispalo. Da bismo dobili skladan prostor, sive elemente postavljali smo uz bijeli zid dok su oni s dekorom drva smješteni uz tonirane zidove. Željeni stil naglasili smo upravo materijalima i dekorima namještaja kao i visilicama. Želite li i vi notu industrijskog u svom stanu birajte dekor kamena, kombinaciju drva i metala, a kroz prostor svakako provucite crnu koja je neizbježna za postizanje ovakvog izgleda”, zaključuje Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

 

Komentari