Nagradno uređenje spavaće sobe: prazan prostor postao je napokon funkcionalan

Spavaća soba u obiteljskoj kući čeka svoje uređenje. Podovi i zidovi su ekipu InDizajna dočekali spremni, pa je bilo potrebno opremiti je osnovnim komadima namještaja i detaljima, ali ipak prije toga i malo dekorirati zidove

 


Prvi nagradni prilog Iznenadi me u 21. sezoni InDizajna je preuređenje jedne od spavaćih soba sedmeročlane obitelji iz Sesvetskog Kraljevca. Prostorija ima 19 kvadrata i potpuno je prazna. Zadatak tima Mirjane Mikulec bio je stvoriti funkcionalan prostor za jedno od petero djece obitelji Žuljević.

Budući da je riječ o novoj kući, nije bilo potrebe za popravljanjem ili osvježavanjem zidova. No, tim Mirjane Mikulec ipak je odlučio dodatno dekorirati bijele zidove kako bi djelovali atraktivnije i ljepše. Prvi korak bilo je postavljanje štukatura horizontalno na svim zidova sobe. Donji dio ispod štukature dobio je novu, svijetlosivu nijansu, a gornji ‘točkice’. Ovakav koncept dekoriranja zidova unio je dinamiku u prostoriju.

Zatim se krenulo na namještanje – centralno mjesto zauzeo je krevet u nenametljivoj bež nijansi i s bogatim uzglavljem. Krevetu su se pridružili noćni ormarići, komoda, tepih, stolac, tabure i nezaobilazni detalji.

 

Foto: Marko Cindrić

Kako se u kući nalazi zasebna soba s garderobom, nije bilo potrebe za ormarom. No, zato su uneseni komoda za nužne stvari, kao i stolac za čitanje.

“I evo, prvo ovosezonsko nagradno uređenje je gotovo. Budući da će ovo biti dječja soba, malo smo se poigrali uređenjem zidova. Kako se još ne zna koje će dijete ovdje boraviti, birali smo neutralne boje osnovnih komada namještaja koji se lako upotpune osobnim stvarima”, zaključila je Mirjana Mikulec.

Kako je teklo preuređenje korak po korak te kako je mama Ivana reagirala na novu spavaću sobu, pogledajte u video prilogu!

Foto: Marko Cindrić

 

 

Komentari