Preuređujete spavaću sobu? Saznajte na što sve misliti

Spavaća soba trebala bi biti vaša mirna oaza gdje ćete nakon svakog napornog dana napuniti baterije. Zato je važno da je namjestite tako da vam u njoj bude ugodno boraviti.

Priznajemo kako opremanje spavaće sobe može biti prava umjetnost, osobito ako je riječ o maloj sobi pa morate uskladiti vaše želje i estetiku s funkcionalnošću sobe.

Uz nekoliko savjeta Perfecte Dreams, saznajte na što sve misliti kada preuređujete spavaću sobu.

Prvo napravite skicu na papiru

Prije nego započnete s guranjem namještaja po podu, najpametnije je prvo eksperimentirati na papiru. Tako ćete vizualizirati i eliminirati neke ideje za koje ste možda mislili kako će funkcionirati, no u stvari neće. Osim toga, izbjeći ćete nepotrebno grebanje poda, oštećenje zidova od bušenja rupa i bolove u svim dijelovima tijela. Ipak namještaj nije toliko lagan 🙂

Također bi trebali znati dimenzije svoje sobe i dimenzije najvećih komada namještaja kao što su krevet, komoda i ormar.

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams

Kada odlučite za što će vam služiti spavaća soba, prema tome odaberite koji ćete namještaj u nju staviti. Sve što je nepotrebno – izbacite. Ormarić za šminkanje možda lijepo izgleda, ali ako ga ne koristite, samo će vam smetati i zauzimati dragocjeni prostor.

Krevet i madrac su najvažniji

Ako s uređenjem spavaće sobe počinjete od nule, predlažemo vam da krenete od odabira kreveta i madraca. Jer upravo će vam krevet i madrac osigurati potreban noćni san i odmor.

Prema nekim smjernicama kreveti se smještaju nasuprot vratima ili uz najveći zid u sobi. Ako zbog pomanjkanja prostora nemate tu mogućnost, pronađite mjesto za krevet koje ima najviše smisla za vas. Možda će zvučati smiješno, ali ne zaboravite provjeriti možete li zatvoriti i otvoriti vrata spavaće sobe ili ormara. Također, potpuno je u redu postaviti krevet i ispod prozora, no možda ćete tijekom zimskih dana osjećati hladno strujanje zraka pa ćete teže zaspati.

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams

Jednom kada nađete pravo mjesto za krevet možete započeti s postavljanjem ostalog namještaja. Najpametnije je započeti od većih komada namještaja koji zauzimaju najviše prostora pa nastaviti s manjim komadima pomoću kojih ćete popunjavati prazan prostor.
Nakon kreveta obično dolazi ormar, zatim noćni ormarići, radni stol, police, stolice i sve ostalo.

E-105 Mirror + CT-215 Table

Manje je više

Iz spavaće sobe izbacite sav suvišan namještaj i nikako u njoj nemojte gomilati stvari. Što manje prenatrpate prostor s velikim namještajem i nepotrebnim stvarima, to bolje. Krevet je najveći komad namještaja, a ostatak spavaće sobe uredite u minimalističkom duhu.

Ako ipak vidite kako nemate dovoljno mjesta za sve potrebne stvari ili samo želite osvježiti sobu s par novih komada pokućstva, otkrijte koji namještaj će najbolje odgovarati manjim sobama.

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams

1) Krevet sa spremnikom

Ako ste u potrazi za novim krevetom najbolje je odabrati onog s ladicama ili spremnikom. Takav krevet će zauzeti manje prostora u sobi jer se ispod madraca nalazi sakriveni prostor u kojeg možete spremati stvari i odjeću.

Jedan od takvih kreveta je Nokturno.

Krevet Orlando Plus: produkt želja kupaca i novih trendova

Ako vam se ipak ne da svako malo podizati madrac da dohvatite stvari, postoje i modeli koji imaju ladice na bočnim stranama kreveta. Ovakvi kreveti su savršena opcija za opremanje manjih i srednjih soba gdje je najvažnije pametno rasporediti prostor.

Krevet New York: luksuz visokog kreveta u malim dimenzijama

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams

2) Komoda

Što je komoda viša, to ćete bolje iskoristiti prostor. Komode su moderni komad namještaja i ponekad dobra zamjena za veliki ormar. U ove samostojeće ladice možete strpati sve što želite. Razmislite o višim komodama ili dodavanju polica na zidove koji neće zauzeti mnogo prostora.

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams

3) Ogledalo

Pomoću ogledala u tren oka možete malu spavaću sobu učiniti vizualno većom. Samo ih trebate postaviti na dobra strateška mjesta. Osim što ogledala vizualno povećavaju sobu ona je i osvjetljavaju, daju joj energiju i sama po sebi su lijepa dekoracija.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Kada je riječ o uređenju spavaće sobe najvažnije je da se vi u njoj ugodno osjećate. Ako ste se odlučili na opremanje spavaće sobe, slobodno pogledajte što sve imamo u našem asortimanu. Možda ćete dobiti kakvu ideju i odmah napraviti skicu kompletnog preuređenja. Uživajte!

Više ideja i savjeta potražite na www.perfecta.hr

PR članak

Komentari