‘Prije i poslije’: brzi makeoveri hodnika, dnevnog boravka, blagovaonice i spavaće sobe

Svi volimo pogledati kako je neki prostor izgledao prije i poslije preuređenja. Stilisti magazina El Mueble donose nekoliko primjera kako su bezlične ili pomalo zastarjele prostorije u domu pretvorili u prave stilske ljepotice!

 


Transformacije prostora omiljeni su prilozi u emisijama InDizajna kao i člancima ovdje na portalu. Osim što uživamo u dobrim idejama i osjećamo radost jer je neki neatraktivan prostor postao lijep i privlačan, ovakvi primjeri su izvrsna inspiracija za sve koji ne mogu zamisliti da i njihov dom može izgledati drugačije. Dakle, nema bolje motivacije za promjene u vašem životnom prostoru…HODNIK

Ovaj bezlični ulazni prostor zahtijevao je drastičnu i hitnu promjenu. Stilist Sol Van Dorssen prionuo je na posao i postigao rezultat vrijedan divljenja.

Foto: El Mueble

Dizajnerica Natalia Zubizarreta odabrala je starinski pisaći stol čime se unio praktičan komad sa starinskim štihom koji je svakako poboljšao dobrodošlicu.

Dodana je velika vintage svjetiljka koja ukrašava stol. Njezino zeleno keramičko postolje ističe se i čini dobar kolorstički akcent u hodniku, zajedno sa stalkom za kišobrane boje senfa. To su elementi koji ovom prostoru donose boju i radost.

Da bi se dobila toplina, u predsoblje je postavljen tepih u tamno-smeđoj boji koji pristaje uz drveni pod i krem zidove. Kako bi se unijelo više harmonije, na sofu su stavljeni novi jastuci koji odgovaraju narančastoj ‘konjak’ boji stola.

Foto: El MuebleDNEVNI BORAVAK

Dnevni boravak s malo svjetla djelovao je sivo i zahtijevao je više boje i životnosti kako bi se dobio potpuno osvježen, topliji izgled. Stilistica Olga Gilvernet za makeover je upotrijebila mnoštvo detalja – jastuke, biljke, košare, slike, vaze…

Foto: El Mueble

Zaštitni znak ove sobe ostaka je kutna garnitura. Nizak je, ravnih linija i modernog stila. Kako bi se unijela toplina u dnevni boravak, odabran je pleteni boho tepih. Njegov zaobljeni rubovi čine sobu manje hladnom.

Jedan prazan zid obogaćen je s nekoliko slika s drvenim okvirima, a na drugom je sada mini polica, savršena za odlaganje knjiga, slika…  Kako bi se dnevna soba zaokružila dodani su taburei i zelenilo.

Foto: El MuebleBLAGOVAONICA

U blagovaonici inspiriranoj minimalizmom dominiraju crne stolice i zastarjeli staleni stol te nikoga ne pozivaju da se zadrži u ovom prostoru. Isto kao i zastarjeli tepih. Recept za transformaciju ove blagovaonice bio je pokriti stol stolnjakom do poda, zamijeniti stolice modernijim i svjetlijim, a klupu ispuniti jastucima.

Foto: El Mueble

Platneni stolnjak do poda je uvijek najbolja opcija kada imate blagovaonski stol koji vam se ne sviđa i ne možete ga promijeniti, pa je tako učinjeno u ovom slučaju. Tako je stol postao ispunjen svjetlom te se dobila  čistom i neutralnom podlogom.

Teški crni stolci odavali su staromodan dojam pa su zamijenjeni drvenima s otvorenom poleđinom, čine se unijela lakoća i prozračnost u prostor.

Sada je u blagovaonici lagani tepih koji uokviruje prostor i ispunjava ga svjetlom, dok se savršeno sljubljuje sa stolnjakom i sjenilima visilica.

Jastuci su donijeli udobnije sjedenje ali i ugodniji i topliji dojam.

Foto: El MuebleSPAVAĆA SOBA

Spavaća soba u nijansama sive i blijedo ljubičaste trebala je prava injekcija boja i topline. Za promjenu je bila zadužena stilistica Elisabeth Vidri. Cilj joj je bio urediti savršen krevet – posložiti posteljinu u nekoliko slojeva, staviti prekrivač i tri reda jastuka.

Foto: El Mueble

Stilistica se poigrala prirodnim tkaninama kao što su lan, pamuk i vuna te s toplim teksturama kao što je šenil. Boje puder ružičaste, narančaste i lososa  ‘odijevaju’ krevet toplinom i, osim toga, spavaćoj sobi daju romantični ugođajKako bi krevet imao više volumena, poslagano je nekoliko redova jastuka.

 

Straga su svjetliji, a naprijed sve intenzivniji i manji. Odabrani su jastuci s  romantičnim detaljima poput volana i s uzorcima jer daju kontrapunkt. Prostor pored i iznad kreveta gdje su police dopunjen je s nekoliko vrlo jednostavnih svijeća. Kada se upale, stvaraju čarobnu atmosferu.

Foto: El Mueble

 

Komentari