IDEJE ZA PROLJETNI MAKEOVER: dnevni boravci koji su vam najviše svidjeli u prošloj sezoni InDizajna

Dnevni boravci omiljene su prostorije u domu i posvećujemo im posebnu pažnju prilikom uređenja, pa u našim emisijama za njih vlada i najveći interes. Pripremili smo vam pregršt dobre inspiracije – dnevne boravke iz prošle sezone koji su vam se najviše svidjeli!

 


Spremate se na neke izmjene u svome dnevnom boravku koji izgleda sivo i bezlično nakon zimskog sna? Ili ga opremate od nule? Pravi izvor inspiracije su epizode InDizajna i prilozi o interijerima koje je uredio studio Mirjane Mikulec.

Dok ona sa svojim timom marljivo snima priloge za novu, 25. sezonu koja kreće u nedjelju prijepodne, 17. ožujka na RTL-u, pronašli smo dnevne boravke iz prošle sezone koji su pobudili najviše pažnje. Inspirirajte se i uživajte u foto materijalu!

U novim epizodama, pored novih ideja za dnevne boravke, očekuju vas naši novi projekti uređenja kompletnih stanova kao i pojedinačnih prostorija u stanu, savjeti, makeoveri, nagradna preuređenja, DIY prilozi kao i trendovi i noviteti iz svijeta interijera.

InDizajn je uvijek pravi izvor inspiracije i informacija iz prve ruke, stoga vjerujemo da nestrpljivo iščekujete nove sezone!

Foto: Darko Mihalić

JEDNOSTAVAN DNEVNI BORAVAK KOJI VOLI BOJE I UZORKE

Dnevni boravak u dvosobnom stanu, koji je uredio studio Mirjane Mikulec nevelik je prostor povezan s kuhinjom koja umjesto blagovaonskog stola ima šank.

Više o stanu možete saznati klikom na naslov:

SJAJAN STAN U ZAGREBU: dobrodošli u interijer u kojem vladaju boje

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Ovaj dnevni boravak nastavak je kolorističke priče u kojoj se isprepliću intenzivna ružičasta i zelena te cvjetni motivi. Ovakva kombinacija za mnoge će biti odvažna, ali svakako čini prostor upečatljivim i osvježava ga.

Cvjetne tapete idealna su inspiracija za proljetno osvježenje doma.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Prostor iznad sjedećih elemenata, otomana i dvosjeda ispunjen je staklenom vitrinom rađenom po mjeri koja daje dozu elegancije prostoru. Usto je vrlo originalna svojim dizajnom, a njezin dojam pojačava zidna tapeta cvjetnog motiva.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

DNEVNI BORAVAK INSPIRIRAN INDUSTRIJSKIM STILOM

U stanu od 100 četvornih metara nalazi se i prostrani dnevni boravak koji je dio izduženog otvorenog dnevnog prostora. U njemu se nalaze još i kuhinja s blagovanjem.

Cijeli stan možete pogledati klikom na ovaj naslov:

Tamne boje, beton i upečatljivi akcenti: zavirite u stan kojeg je uredio studio Mirjane Mikulec

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Stan je inspiriran, prema želji klijenata, industrijskim stilom, pa tako i dnevni boravak. Prevladavaju tamne boje smeđa, crna i antracit siva u kombinaciji s tamnoplavom i narančastom što je prilično odvažan spoj.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Uzorci betona i drveta pojačavaju industrijski štih. Mnogima će se svidjeti upravo tamna podna obloga – riječ je o prekrasnom uljenom parketu hrasta koji prostoru daje toplinu, ali i dozu starinskog šarma i otmjenosti. Zahvaljujući tamnom dekoru, komadni namještaj je naglašeniji, naročito onaj koji je kontrastnim tonovima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


PROFINJENA ELEGANCIJA U DNEVNOM BORAVKU

Trosobni stan u novogradnji pretvoren je, prema željama vlasnika, u moderan, funkcionalan i ugodan prostor kojeg karakterizira bezvremenski stil inspiriran elegancijom i daškom luksuza.

Dnevni boravak, koji je dio otvorenog dnevnog prostora, pravi je primjer moderne elegancije, a više o stanu doznajte klikom na:

Moderan i svijetao obiteljski dom s daškom luksuza u zagrebačkoj novogradnji

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Jedan od zahtjeva klijenata su bili neutralni tonovi te su u dnevnom boravku odabrani osnovni komadi namještaja u tim bojama. Kako bi prostor dobio na karakteru i ne bi bio odviše bljedunjav, predloženi su crni akcenti, dok su zlatni akcenti i staklo donijeli eleganciju i luksuz.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Rezultat je moderan i elegantan svijetao dnevni boravak pročišćenih linija, bez previše detalja, boja i uzoraka.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

 

 

Komentari