Ljubav pastelnih boja i svijetlog drveta urodila je fantastičnim interijerom

Moderni interijer u Barceloni čije uređenje potpisuje studio Egue y Seta odiše svježinom i ugodom, ponajviše zahvaljujući unošenju svijetlog drveta te nježnih tonova ružičaste, plave i zelene. Osobito je zanimljiv koncept dječje sobe koja se sastoji od dva povezana prostora

 


Predstavljamo trosobni stan iza čijeg uređenja stoji poznati španjolski dizajnerski studio Egue y Seta koji je imao odriješene ruke u osmišljavanju prostora. Stan se nalazi u zgradi staroj više od 50 godina, te je pomalo patio od nefunkcionalnog rasporeda. Kuhinja je bila odvojena od boravka i nalazila se prekoputa njega, s druge strane hodnika, a u dječju sobu ulazilo se iz dnevnog boravka.

Foto: Studio EgueySeta/Vicugo

Dizajneri su spojili kuhinju i dnevni boravak, a između njih, u hodnik, smjestili blagovanje. Ulaz u dječju sobu ostavili iz dnevne sobe. Jedina promjena jest to što je dječja soba pregrađena u dvije cjeline povezane vratima – jedan je za učenje, a drugi za spavanje i igru.

Foto: Studio EgueySeta/Vicugo

Stan se sada, novim rasporedom, podijelio na dvije zone. Jednu čini dnevni boravak s blagovanjem i kuhinjom koje čine jednu prostoriju s jasno definiranim zonama, a drugu, privatnu zonu čini spavaća roditeljska i dječja soba.

Foto: Studio EgueySeta/Vicugo

Pažnju plijeni transparentna drvena pregrada koja tako naglašava poziciju blagovanja, ali odjeljuje ovaj prostor od kuhinje. S klupom te stolom i stolcima, ova pregrada čini vrlo zanimljivu drvenu kompoziciju. Stan je namješten u skandinavskom stilu koji je kombiniran s trendi dodacima – pastelnim akcentima u ružičastoj, plavoj i zelenoj koji su dali ugodu i toplinu prostoru te ga osvježili.

Komentari