SIVA OPLEMENJENA ŽUTOM I PLAVOM: super kombinacija u modernom obiteljskom stanu

Sto nijansi sive oživljene vedrim kolorističkim akcentima. Tako bismo ukratko mogli opisati ovaj dvosbni obiteljski stan koji je adaptacijom dobio radni kutak i dječju sobu.

 


Prije adaptacije i uređenja je ovaj stan kojeg vam predstavljamo bio dvosobni – s dnevnim boravkom i jednom spavaćom sobom. Prostornim preinakama je dobio još jednu, dječju sobu te radni kutak. Saznajte u nastavku kako je to postignuto!

Glavna ideja projekta preuređenja bila je stvoriti udoban i funkcionalan prostor za obitelj s malim djetetom. Dizajnerica Tatyana Ryabtseva u suradnji s vlasnicima donijela je novi raspored kako bi se dobila tražena funkcionalnost.

“Stan je bio dvosobni, ali vlasnici su se spremali proširiti obitelj pa im je trebala dječja soba. Nisu se bili spremni odreći ni dnevnog boravka, budući da im roditelji često dolaze u posjet, a trebalo im je mjesto gdje bi se cijela obitelj mogla okupiti za stolom. Morali smo napraviti promjene u rasporedu: kuhinja se preselila u nišu koja je formirana od ostave i dijela hodnika. Dječja soba nalazi se sada tamo gdje je bila kuhinja – u najudaljenijem dijelu stana, dok je spavaća soba s lođom pretvorenom u ured bliže ulazu”, otkrila je dizajnerica za Elle Decoration.

FOTO: TATJANA NIKITINA; STAJLING: DARIA ZIMUND

Tako su nastala dva nova sadržaja u interijeru – radni kutak u nekadašnjoj lođi te dječja soba u kuhinji.

Vlasnicima se sviđa siva boja, ali su se bojali da stan ne izgleda odviše monotono, stoga ju je dizajnerica odlučila upotrijebiti u kombinaciji s upečatljivim kolorističkim akcentima – žutom, tamno plavom i tirkiznom.

Tako se u dnevnoj sobi pojavila udobna i meka sofa u toploj žutoj nijansi. Kada vlasnicima dođu gosti, pretvara se u dodatno mjesto za spavanje. Nasuprot njega smještena je maksimalna količina audio opreme jer je vlasnik stana veliki ljubitelj glazbe.

FOTO: TATJANA NIKITINA; STAJLING: DARIA ZIMUND

Sivo-bijela kuhinja maksimalno je funkcionalna i promišljena do detalja – duž glavne linije nalaze se sudoper, perilica posuđa, ploča za kuhanje, uski držač za boce pored štednjaka, a s druge strane stropni ormar u koji su skriveni hladnjak i pećnica. Na poluotoku se nalazi vinska vitrina, a uz to je i dodatna radna površina.

FOTO: TATJANA NIKITINA; STAJLING: DARIA ZIMUND

Vlasnici su s dizajnericom mislili na sve pa u dječjoj sobi postoji krevet na kat, kad dođe drugo dijete. Za sada gornji krevet služi kao svojevrsna „kućica na drvetu“ za igru ​​i opuštanje njihovog mališana.

Komentari