NOVI ŽIVOT STANA OD 37 KVADRATA: jednosobni stan dobio je odvojenu spavaću sobu

Iako nam se čini da smo sve vidjeli, svaka nova pregradnja unutar malog interijera kako bi dobila dodatna prostorija, obično za spavanje, nova je dizajnerska priča. Stoga vjerujemo da će vam i ovaj jedosobni stan koji je dobio spavaonicu biti užitak za gledanje!

 


Nekoć je bilo nezamislivo da u manje od 40-ak kvadratnih metara može stati više od jedne centralne prostorije, kupaonice i hodnika. No, s vremenom su takvi stanovi u novogradnji postali dvosobni, a oni stari su pregrađivani kako bi se dobila prostorija više ili kako bi barem prostor na neki način bio odvojen – paravanom, zavjesom, staklenom pregradom…

Foto: Bjurfors

U ovom stanu od 37 četvornih metara koji je prije imao samo jednu veliku sobu, uz kuhinju, garderobu i hodnik, stavljen je gipsani zid koji s jedne strane ima veliki prozor s crnim metalnim okvirima. Tako je pregrađivanjem dobivena mala spavaća soba koja ima noćni ormarić i zidne police za knjige.

Foto: Bjurfors

Kako bi se omogućilo stvaranje spavaće sobe, kuhinja se pomaknula i otvorila prema velikoj prostoriji koja je prije bila i boravak i spavaća soba. Srušen je zid na kojem su bila vrata kroz koja se iz hodnika ulazilo u kuhinju, te je osmišljena spavaća soba i kuhinja u obliku slova L koja je okrenuta prema blagovaonici i boravku. Veliki prozor iz spavaće sobe osigurao je prirodnu svjetlost u novi kuhinjski prostor.

Foto: Bjurfors

U hodniku se našlo mjesta za veliki garderobni ormar te mini garderobu u nekadašnjoj ostavi. Otvaranjem kuhinje prema dnevnom prostoru sve tri zone – kuhinja, blagovanje i boravak izgledaju prostranije, što je iznimno bitno budući da se radi o maloj površini od 20 četvornih metara.

Foto: Bjurfors

Stan se nalazi u zgradi iz 1927. godine i uređen je u skandinavskom stilu u kojem dominiraju neutralne nijanse bijele i sive, s crnim akcentima. Stvoren je lijep, jednostavan i ugodan prostor za život u kojem mi tamnoplavi akcenti i detalji daju osobnost.

Foto: Bjurfors
Komentari