ORIGINALNO I OPUŠTENO: obiteljski dom u staroj tvornici krije i fantastičnu terasu

Ako ste u potrazi za originalnim rješenjima u osmišljavanju svoga doma ili kuće za odmor, zavirite u sjajno uređen trosobni dizajnerski stan s prekrasnom terasom.

 


Trosobni dizajnerski stan s terasom u koji vas vodimo nalazi se u bivšoj švedskoj tvornici vune Yllefabriken koja je u međuvremenu postala stambena zgrada s tri etaže – prizemljem i dva kata. Tvornica je izgrađena početkom 20. stoljeća, a zadržala je lijepo pročelje od tamne opeke s velikim prozorima koje sada skriva vrlo zanimljive  stanoe.

 

Stan koji pokazujemo smjestio se na posljednjoj etaži, što je omogućilo korištenje velike otvorene krovne terase. Na terasu se izlazi iz velike dnevne zone koja se sastoji od boravka, kuhinje i blagovanja. Veliki stakleni otvori prema terasi, osim što pružaju prekrasan pogled na zelenilo, čine ovaj dio eksterijera produženim dnevnim boravkom.

Interijer ima dovoljno svjetlosti zahvaljujući velikim standarnim, ali i krovnim prozorima te način uređenja u kojem prevladava vrlo malo namještaja, a interijerom dominiraju svijetle neutralne nijanse bijele i sive. Pored dnevne zone, soba ima veliki hodnik te dvije spavaće sobe (roditeljsku i dječju) i kupaonicu.

Foto: Hemnet

Uređenjem dominira moderni skandinavski dizajn i jednostavnost s vrlo originalnim rješenjima i detaljima, a bijelo obojena cigla sačuvana iz industrijske prošlosti još je jedan atribut osobnosti ovoga obiteljskog doma.

Foto: Hemnet

Kuhinja je dio stana u kojem se najviše ogleda posebnost – originalni otok od prirodnog drveta je stari komad namještaja, dok je ostatak moderan, pa čak i minimalistički. Ovaj zanimljiv spoj donio je i malo vintage atmosfere, koja se savršeno uklapa s duhom mjesta.

Foto: Hemnet
Komentari