Šarmantno potkrovlje: 44 kvadrata koja podsjećaju na život u seoskoj kući

Potkrovlja, iako često skučena i bez dovoljno vanjskih otvora, imaju neporecivi šarm. Upravo je takav prostor koji vam predstavljamo!

 


Mali stan od 44 kvadratna metra nalazi se u Göteborgu,  u stoljetnoj gradskoj kući u nizu koja je pretvorena u nekoliko stanova. Zbog neravnih zidova kao i načina uređenja te starosti podsjeća na život na selu, iako se nalazimo u jednom od najvećih gradova Švedske.

Foto: Stadshem

Zbog dobrog uređenja, u kojem su korišteni neutralne, svijete boje daje prilično superioran dojam prostora, tako da se zaboravi na kosine i ograničenja.

Kosi strop, mali krovni prozori, staklena vrata iz doba izgradnje te bijeli parket daju stanu vedar izgled.

Foto: Stadshem

Mala površina je dobro raspoređena između dnevnog boravka s dovoljno prostora za odmor i druženje, kuhinje u kojoj je smještena blagovaonica, spavaće sobe i kupaonice. Stan posebnim čini i malo stepenište koje dolazi iz donje etaže, te prostor hodnika u koji se ulazi sa stepeništa, a u kojem je smješten i radni kutak.

Foto: Stadshem

Dekoracije u stanu su dozirane, a bijela je sveprisutna kako ne bi pokvarila svjetlost koja dolazi s prozora. U spavaću sobu je dodano malo boje, prije svega svijetlo plave te u hodnik zelene – ta dva tona daju daju originalniji izgled interijeru stana.

Foto: Stadshem
Komentari