Kad arhitektura diktira dizajn

Klasični oblik prostorije podrazumijeva pravokutni ili kvadratni tlocrt, međutim ponekad se zbog arhitektonskih izvedbi zgrade ili kuće mijenja i unutrašnjost na mnogobrojne zanimljive načine.

U konkretnom slučaju projektiranja rješenja za prostoriju, koja je prema željama klijenta trebala ujedinjavati dnevni boravak, biblioteku i blagovaonicu, zakrivljen vanjski zid svakako je bio faktor koji je trebalo uzeti u obzir i tome prilagoditi dizajn interijera.

Foto: Darko Mihalić

Krivulja zida je uz naša rješenja od izazova postala glavna atrakcija te nas inspirirala za kreiranje jedinstvenog namještaja po mjeri. Konkretno, osim uobičajenih ormara ili polica, ovoga puta klijenti su pokazali interes i za izradom originalnog blagovanskog stola, a njegove oble linije prati i spušteni dio stropa. Njega smo iskoristili za ugradnju vizualno decentnih, ali funkcionalnih rasvjetnih tijela.

Foto: Darko Mihalić

Kako bismo ovu višenamjensku prostoriju oslobodili suvišnih detalja koji unose nemir u atmosferu sobe, traženu biblioteku smo „sakrili“ od pogleda iza kliznih stijena, čineći je tako izuzetno dostupnom, a blagovaonski dio, u kojemu se skrivena biblioteka smjestila, zadržava elegantan i čist izgled.

Foto: Darko Mihalić
Komentari