Mali trosobni stan odiše elegancijom. Oduševljeni smo izgledom kuhinje

Stan u zgradi staroj jedno stoljeće postao je novi dom mladoj ženi. Klasičan izgled koji kombinira simetriju oblika i linija s funkcionalnim modernim namještajem odraz je želja vlasnice.

 


Mlada djevojka na prvi se pogled zaljubila u zgradu građenu 20-ih godina prošloga stoljeća, kao i stan koji je u potpunosti odgovarao njezinim potrebama. Površina od 49 kvadrata bila je posve dovoljna za odvojenu spavaću sobu i odvojen gostinjski toalet što je vlasnica i željela, mala gostinjska soba bila je dodatni bonus.

Vlasnici su se svidjeli visoki stropovi, prozor u kupaonici i uska kuhinja te je stan vidjela kao svoj budući dom, unatoč tome što je stan bio u vrlo lošem stanju i bila je potrebna temeljita adaptacija.

Foto: Kristina Medvedeva

Zahtjevi vlasnice odnosili su se da kuhinja ostane odvojena prostorija od dnevnog boravka iako je postojala mogućnost da se te dvije prostorije, koja su jedna pored druge, povežu. Također, željela je da prostor bude inspiriran pariškim štihom, elegancijom i funkcionalnošću.

Foto: Kristina Medvedeva

Kako je stan prilično malen, jedan od priroriteta prilikom uređenja bio je napraviti promišljen, funkcionalan raspored s puno skrivenih skladišnih prostora, garderobom, spavaćom sobom, dnevnim boravkom i udobnom kuhinjom s prostorom za objed.

Foto: Kristina Medvedeva

Dizajnerica Irina Baskakova podijelila je kupaonicu na dva dijela i u jednom, manjem dijelu napravila gostinjski toalet, dok je veći dio ostavljen za kupaonicu u koju se sada ulazi iz spavaće sobe. Mala uska i duga kuhinja podijeljena je na dva segmenta – u prvom je dvostruka linijska kuhinja s elementima i aparatima, a u nastavku je kutak za objed – okrugli stol i tapecirana klupa po mjeri s koje se pruža pogled kroz prozor.

Foto: Kristina Medvedeva

Dnevni boravak je mala prostorija u koju je stala samo sofa s tabureom koji ujedno služi kao klub stolić, a sa stražnje strane sofe nalazi se blagovaonski stol sa stolicama. Stol je naslonjen na sofu, no može se odmaknuti kada više osoba sjedi za stolom.

Prednji zid nasuprot ulazu postao je središnji akcenat dnevnog boravka: ukrašen je s tri okomita pravokutnika od kojih je jedan ogledalo u okviru po mjeri visine preko 2,5 m.

Foto: Kristina Medvedeva

Hodnik je iskorišten za garderobni prostor s nizom ormara i ladica kao i uska i izdužena gostinjska soba od svega sedam kvadrata koja još nije u potpunosti uređena.

Foto: Kristina Medvedeva
Komentari