Zavirite u najljepše vile Mediterana

Trebamo li uopće spominjati da je ljeto doba u kojemu samo želimo pobjeći na neku lokaciju i opustiti se? Možda i ne možete u neku od luksuznih vila, ali to ne znači da neće zaviriti u njihovu unutrašnjost.

Prošle smo vas sezone slikom i tonom vodili u Italiju koja nas je inspirirala svojom arhitekturom i stilom života. Pitoreskni gradić Positano već je godinama na listama najpoželjnijih odredišta za godišnji odmor. Nije ni čudno jer nudi uistinu velebne lokacije te autentični talijanski štih, poput ove rustikalne kamene vile.

Villa La Terme

Grčki Mykonos još je jedna od destinacija za kojom mnogi uzdišu. Poznat po dominaciji plave i bijele boje, ovaj otok najčešća je asocijacija na Egejsko more i odmor iz snova. Interijeri kuća na tom otoku zlatnih plaža njeguju upravo tu asocijaciju boja; ističući arhitekturu grada i ostavljajući dojam osvježenja i jednostavnosti tijekom boravka u unutrašnjosti. Tko ne bi volio provesti barem vikend ovdje?

Junior Villa Miykonos Blu

Cassis je manje poznato no jednako intrigantno odredište; samo u Francuskoj, na Azurnoj obali. Mjesto u neposrednoj blizini Marseillesa, poznato po stjenovitoj obali, uz vinske delicije, nudi i jednako zanimljive rezidencije. Kako izgleda moderna vila za ispijanje vina za ljetnih večeri na francuski način? Pogledajte i sami.

Foto: Jean-Marc Wullschleger
Foto: Jean-Marc Wullschleger
Foto: Jean-Marc Wullschleger

No, ne treba napuštati Hrvatsku da biste odsjeli u luksuznim vilama. Istra već godinama investira upravo u takav turizam i neke od najljepših vila nalaze se upravo na tom području. Ovisno o stilu dizajna koji preferirate nudi se širok izbor. I dok neki odabiru autentični izgled kamenih kuća, drugi traže moderne koncepte i u interijerima u kojima odsjedaju na putovanju, poput ove vile u Poreču.

Mallorca u Španjolskoj mami turiste iz cijelog svijeta svojim sadržajem, no ponuda rezidencija u potpunosti odgovara popularnosti ovog mjesta. Što kažete na ovaj pogled? Nije loše zar ne? Ni s pozicije interijera, ali ni eksterijera.

Komentari