Uski dvosobni stan: savršeno osmišljena 52 kvadrata koja skrivaju vrata spavaće sobe

Dvosobni stan od 52 kvadrata ima vrlo zanimljiv koncept kao i prostorna rješenja koja su optimizirala prostor. Zavirite u njega i inspirirajte se!

 


Vlasnici ovoga dvosobnog stana uskog tlocrta od 52 kvadrata trebali su pronaći rješenja kako optimizirati prostor i maksimalno iskoristiti svaku prostoriju. Stoga su se obratili studiju Egue y Seta koji je napravio projekt novog izgleda stana zbog kojeg je bila potrebna adaptacija i prostorne izmjene.

Velika polica za knjige sa skrivenim vratima koja služe kao poveznica između dnevnog i noćnog prostora jedan je od glavnih ključeva ove adaptacije.

Foto: Vicugo foto

No, to nije jedina prostorna izmjena koja se dogodila u tijeku renovacije. Srušen je i zid koji je dijelio hodnik od dnevnog boravka kao i zid koji je dijelio kuhinju od dnevnog boravka. Tako je dobiven otvoreni prostor koji se sastoji od ulaza, kuhinje i dnevnog boravka.

Kuhinja se otvorila prema dnevnom boravku, a ulogu blagovaonskog kutka preuzeo je kuhinjski otok. Prostor je uređen moderno, a definiraju ga bijela boja i mramor te crni akcenti. Mnogima će najviše pažnje privući moderna crna napa koja je ujedno i polica za odlaganje stvari.

Foto: Vicugo foto

Bijeli mramorni otok u kombinaciji sa stolicama od željeza i ratana kao i crna napa daje puno stila ovom dijelu kuće. Otok zamišljen i kako blagovaonski stol pomogao je maksimalno iskoristiti prostor i dati mu toplinu.

Foto: Vicugo foto

Ostatak dnevnog prostora također je maksimalno iskorišten, a postignut je izvrstan stilski kontrapunkt između crnog i bijelo-sivog odnosno bež dijela sobe- S jedne strane nalazi se siva sofa i knjige na svijetlim policama, a na suprotnoj strani zida crna polica s knjigama.

Izgled dnevnog boravka odaje udobnost i eleganciju, a crne police skrivaju vrata kojima se ulazi u spavaću sobu u čijem je sklopu i kupaonica.

Foto: Vicugo foto

Polica koja je napravljena prema narudžbi i nalazi se od zida do zida u jednom segmentu se može pomaknuti pa se stvara prolaz u spavaonicu. Pored kupaonice, ova prostorija u svome sklopu ima i garderobne ormare te radni kutak.

Foto: Vicugo foto

Moderna spavaća soba ovoga stana djeluje vrlo prozračno i svijetlo zahvaljujući velikom prozoru koji omogućava ulazak prirodne svjetlosti.

Svega nekoliko četvornih metara prostora toliko je dobro iskorišteno da je omogućeno postavljanje uzglavlja kreveta izrađenog po mjeri i integriranog u namještaj tj. policu dnevnog boravka. Tako ta polica ustvari funkcionira i kao vrata, prozor, zavjesa, postolje za rasvjetu…

Foto: Vicugo foto

Dodatnu zanimljivost u spavaćoj sobi čini kupaonica podijeljena staklenim pregradama u kombinaciji s crnim metalom, na tri dijela – dio s umivaonikom i ormarićem, dio s tušem i dio s WC školjkom.

Foto: Vicugo foto

 

Komentari