STAN S POGLEDOM: moderan interijer koji voli upečatljive akcente

Vodimo vas u stan od 110 četvornih metara koji se nalazi na 12. katu zgrade. Jedan od njegovih glavnih aduta je impresivan pogled na grad, što su arhitekti vrlo dobro iskoristili.

 


Na sjeveru Poljske, u lučkom gradu Gdanjsku nalazi se četverosobni stan od 110 kvadrata. Njegovo uređenje je plod suradnje dvaju arhitektonska studija – Urszula Schönhofer Design Studio i Pracnia2lf.

Ula Schönhofer i Mateusz Piotrowski nastojali su u osmišljavanju prostora odgovoriti na želje i zahtjeve vlasnika, koji je bio oduševljen pogledom koji se pruža iz stana i htio je da u prostoru budu prisutne boje. Budući da se stan nalazi na 12. katu stambene zgrade koja je na povišenom položaju, iz njega se pruža impresivan pogled na grad i park Trograda.

Foto: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio

Stan je vrlo moderno koncipiran, ima obilje funkcionalnih rješenja te odiše jednostavnošću i bezvremenskim dizajnom. Ono što će zasigurno privući veliku pažnju, pored pogleda koji se pruža na umirujuće zelenilo, su boje.

Početne smjernice vlasnika su uglavnom bile jarke boje i bijeli zidovi, no na koncu je, u dogovoru s arhitektima, odlučeno da se na neutralnu osnovu dodaju jači koloristički akcenti.

Foto: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio

Tako je u kuhinji, koja je micanjem zida otvorena prema dnevnom boravku, prisutna prekrasna, decentna nijansa plave, narančaste pločice u gostinjskoj kupaonici te opet tamno plava u radnoj i spavaćoj sobi.

Foto: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio

I druga kupaonica također ima zidove obložene u tamno plavu keramiku. Neutralnoj svijetloj osnovi te tamno plavoj pridruženi su akcenti u terakota nijansi te crvenoj.

Foto: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio

Tlocrtne izmjene dogodile su se i u privatnim prostorijama te kupaonici. Roditeljska i dječja soba su spojene u jednu, a između njih su sada staklena vrata. Tako se sada u sklopu glavne spavaće sobe nalazi radni prostor. Kupaonica u sklopu spavaće sobe je proširena na račun ostave.

Foto: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio

Najmoćniji detalj u spavaćoj sobi su svakako tapete koje privlače pozornost, a boja dvostrukih ostakljenih vrata koja vode u radni prostor usklađena je s njima.

Foto: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio

 

 

Komentari